Μην χασετε

«Στα 16 μου έπρεπε να μάθω από την αρχή να ντύνομαι, να πλένομαι»: Σuγκινεί η παραολυμπιονίκης Μαρία Μάρκου από την Κύπρο

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και ειδικά για εμένα που ήμουν ενεργή στον αθλητισμό από μικρή ηλικία»

 

Σε μία εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε η Κύπρια παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών σε πάγκο, Μαρία Μάρκου, παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του ΡΙΚ1, «Όμορφη Μέρα Κάθε Μέρα».

Advertisements

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της με την δημοσιογράφο, Δήμητρα Πηλαβά, η Μαρία Μάρκου μίλησε για το ατύχημα που είχε στην ηλικία των 16 ετών και της άλλαξε τη ζωή αλλά και για την μεγάλη της αγάπη τον αθλητισμό.

«Μετά το ατύχημα χρειάζεσαι κάποια χρόνια για να ενταχθείς στην μετέπειτα σου ζωή, την καινούργια σου ζωή. Μέχρι να την συνηθίσεις, να μάθεις την αναπηρία και για να δώσω ένα παράδειγμα, είναι όπως ένα μωρό παιδάκι που του μαθαίνεις να περπατά και να μιλά έτσι και η αναπηρία», ανέφερε η παραολυμπιονίκης.

 

«Έπρεπε να μάθω από την αρχή, να μάθω να διαχειρίζομαι το αμαξίδιο, να μάθω να ντύνομαι, να μάθω να πλένομαι και διάφορα που υπάρχουν μέσα στην αναπηρία. Πάνω από όλα είναι ότι πρέπει να το συνηθίσεις αυτό. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι ένας αρτιμελής άνθρωπος να γίνεις μετά ένας άνθρωπος με αναπηρία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και ειδικά για εμένα που ήμουν ενεργή στον αθλητισμό από μικρή ηλικία», πρόσθεσε.

Advertisements

 

infokids

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα