Η πατατοσαλάτα είναι ένα από τα πιο απλά αλλά νόστιμα πιάτα που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Οι περισσότερες από εμάς την αποφεύγουμε καθώς στο άκουσμα και μόνο της πλούσιας μαγιονέζας που την συνοδεύει θέλουμε να το βάλουμε στα… πόδια. Τι θα λέγατε όμως να αντικαθιστούσαμε την κλασική συνταγή με μια διαιτητική, αλλά εξίσου νόστιμη. Η μαγιονέζα δίνει τη θέση της στο γιαούρτι και τη μουστάρδα και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από λαχταριστό.

Θα χρειαστείς:

½ λίτρο νερό
500 γρ. πατάτες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ γιαούρτι
χυμός από ένα λεμόνι
1 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράσε σε μια κατσαρόλα το νερό και έπειτα πρόσθεσε τις πατάτες (αφού πρώτα τις έχεις πλύνει, καθαρίσει και κόψει σε τέταρτα). Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τις πατάτες να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Τσέκαρέ τις με ένα πιρούνι και αν έχουν βράσει καλά, βγάλε τις από την φωτιά. Στράγγιξέ τις καλά και άφησέ τις μέσα στην κατσαρόλα. Ρίξε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό από ένα λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σέρβιρε σε μια πιατέλα τις πατάτες και ρίξε από πάνω το dressing. Τέλος, ψιλόκοψε τον άνηθο και πασπάλισέ τον.

  Κινόα με κοτόπουλο: Μια πεντανόστιμη και θρεπτική συνταγή που σίγουρα θα ξαναδοκιμάσετε

Τόσο απλά και γρήγορα πεντανόστιμη πατατοσαλάτα διαίτης, χωρίς μαγιονέζα και έξτρα λιπαρά. Δοκίμασέ την!

queen.gr