Λόγω της έντονης αύξησης της θερμοκρασίας και των επαναλαμβανόμενων lockdowns, δεν αποκλείται η shorts season να σας βρήκε απροετοίμαστες με καλοκαιρινά ρούχα και κατάλευκα άκρα.

Advertisements

 

Παρακάτω ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την “τέχνη” του self tanner, έτσι ώστε να μαυρίσετε γρήγορα και με ασφάλεια στο σπίτι πριν την πρώτη σας βόλτα στην παραλία.

Προετοιμασία

Μία μέρα πριν την εφαρμογή απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Έπειτα χρησιμοποιήστε ένα scrub για να κάνετε απολέπιση, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια ενυδατώστε καλά την επιδερμίδα με ένα έλαιο ή μία κρέμα. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι το self tanner θα εφαρμοστεί ομοιόμορφα και δεν θα δημιουργηθούν δυσχρωμίες.

Advertisements

Εφαρμογή

Επιλέξτε ένα μέρος με καλό, φυσικό φως, ιδανικά μπροστά σε ολόσωμο καθρέφτη έτσι ώστε να μπορέσετε να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή του προϊόντος.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γάντια που περιλαμβάνει η συσκευασία του προϊόντος ή ένα πινέλο μακιγιάζ για μεγαλύτερη ακρίβεια, ξεκινήστε να εφαρμόζετε το αυτομαυριστικό προϊόν τμηματικά με απαλές αλλά γρήγορες κινήσεις.

Ξεκινήστε από τα πόδια και ανεβείτε προς τα πάνω, ολοκληρώνοντας με το πρόσωπο, αν το επιθυμείτε. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, αποφύγετε να εφαρμόσετε απευθείας προϊόν στους καρπούς, τους ώμους και τα πέλματα και αρκεστείτε στην ποσότητα που έχει περισσέψει στο γάντι ή το πινέλο σας. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις τραχείς περιοχές του δέρματος, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και ο λαιμός προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο.

 

Advertisements

Bonus Tips

-Διορθώστε τυχόν λάθη και δυσχρωμίες χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό γάντι.

-Αφού στεγνώσει το προϊόν, αποφύγετε την επαφή με το νερό για μερικές ώρες, ενώ φροντίστε το πρώτο σας μπάνιο να είναι με χλιαρό νερό και ένα απαλό σφουγγάρι.

-Για να ενισχύσετε το μαύρισμά σας, εφαρμόστε μετά από κάθε μπάνιο ένα ενυδατικό έλαιο.

-Για λαμπερό και φωτεινό μαύρισμα επαναλάβετε την εφαρμογή του self tan κάθε 5 ημέρες.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements