Σχέσεις

S∈x Files: Οι (πραγματικές) απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας  
   στην σελίδα μας στο Facebook!

Έχουμε μιλήσει ανοιχτά και ακομπλεξάριστα αρκετές φορές για το σ∈ξ: Πώς θα προετοιμάσεις το έδαφος με τον καλύτερο τρόπο, ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις, τι λάθη να αποφύγεις, ακόμη και το πώς θα κάνεις τον εαυτό σου το καλύτερο σ∈ξ της ζωής σου. Ακόμα και τώρα όμως, υπάρχουν ερωτήσεις που δεν τολμούμε να ρωτήσουμε ή που οι απαντήσεις σε αυτές ποικίλουν, με αποτέλεσμα η αλήθεια να είναι δυσδιάκριτη. Επιλέξαμε τις συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με το σ∈ξ και σου δίνουμε τις σωστές απαντήσεις:

Μπορεί να είναι επίπονο;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, σε κάποιες περιπτώσεις. Η μεγαλύτερη απάντηση; Δεν θα έπρεπε να είναι, εκτός εάν εκείνος είναι ιδαίτερα προικισμένος ή εάν εσύ δεν είσαι και τόσο ∪γρή. Σε περίπτωση που πονάς κατά τη διάρκεια του σ∈ξ, θα πρέπει να μάθεις το γιατί. Ο γιατρός Nick Raine Fenning εξηγεί: “Ο πόνος ή και η δυσφορία μέχρι κάποιο σημείο μπορεί να είναι φυσιολογικός και μπορεί να σχετίζεται με τη στάση, την ελλιπή φυσική λίπαvση  ή τη δυσαναλογία μεγέθους μεταξύ των συντρόφων. Όμως ο πόνος στο βάθος της λεκάνης είναι πολύ πιθανό να προκαλείται από γυναικολογικό πρόβλημα όπως ενδομητρίωση ή χρόνια φλεγμονή. Αναρωτιέσαι για το πότε πρέπει να αρχίσεις να ανησυχείς; Ο Fenning λέει πως εάν ο πόνος κατά τη διάρκεια της επαφής κρατάει για πάνω από 6 μήνες και υποφέρεις από βαριές, επίπονες περιόδους, θα πρέπει να επισκεφτείς και να συμβουλευτείς το γυναικολόγο σου.

Βοηθάει στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου; 

Το να μπεις στο mood και να κάνεις σ∈ξ μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις όταν σε πιάσει πονοκέφαλος ή ημικρανία, αλλά εάν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να ξαπλώσεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γιατί να μην το δοκιμάσεις; Το λέει και η επιστήμη εξάλλου: Τα αποτελέσματα μίας έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο πανεπιστήμιο του Münster της Γερμανίας έδειξαν πως το 70% όσων είχαν ημικρανία ανακουφίστηκαν από αυτή μετά τον οργ@σμό, ενώ το 91% απαλλάχτηκαν από τον πονοκέφαλο. Η σύνδεση δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί, αφού ο οργ@σμός προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος, λειτουργώντας σα φυσικό παυσίπονο.

Συνεισφέρει στην απώλεια βάρους;

Είναι λογικό πως η οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην καύση θερμίδων που αποτελεί το κύριο μέρος της απώλειας βάρους. Εάν όμως περιμένεις πως θα μπορέσεις να κάψεις τις θερμίδες που αναλογούν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, συγγνώμη αλλά θα σε απογοητεύσουμε. Σε μία πρόσφατη έρευνα, επιστήμονες από τον Καναδά δοκίμασαν να συνδέσουν σ∈ξουαλικώς ενεργά ζευγάρια με σένσορες καρδιακών παλμών και ανακάλυψαν πως ο μέσος όρος καύσης θερμίδων ήταν 100 θερμίδες ανά 30 λεπτά. Εάν το σύνηθες session σ∈ξ με το σύντροφο σου διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα ή εάν συνήθως τον αφήνεις να κάνει εκείνος την περισσότερη δουλειά, τα αποτελέσματα δεν θα σε ικανοποιήσουν.

Μπορεί να σε κάνει χαρούμενη; 

Η απάντηση είναι προφανής, αφού η υπέροχη αίσθηση που προκαλείται μετά τον οργ@σμό δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Παρ’όλο που δεν υπάρχει εκτενής έρευνα για να αποδείξει ότι η ∈ρωτική επαφή θα σε κάνει να νιώσεις πιο χαρούμενη, οι επιστήμονες δηλώνουν πως η σύνδεση είναι θεμιτή και σχετίζεται με την ανθρώπινη εξέλιξη. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του σ∈ξ είναι παρόμοιες με εκείνες που αυξάνονται σε δραστηριότητα κατά τη διάρκεια άλλων ευχάριστων διαδικασιών, όπως η κατανάλωση σοκολάτας. Το θέμα είναι ορμονικό, και συγκεκριμένα σχετίζεται με την ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη, που χαρακτηρίζονται ως “χαρούμενες ορμόνες” και βρίσκονται στο ζενίθ της παραγωγής τους κατά τη διάρκεια του σ∈ξ και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά τον οργ@σμό.

Mπορεί να επιφέρει την περίοδο σου;

Το κλειδί βρίσκεται στον οργ@σμό. Το σ∈ξ χωρίς αυτόν δε φέρνει επιμέρους αποτελέσματα, όμως σε αυτές τις στιγμές μετά από έναν δυνατό οργ@σμό όπου η ροή του αίματος αυξάνεται και οι μύες χαλαρώνουν, ο οργανισμός σου προετοιμάζεται για τον ερχομό της περιόδου. Βρίσκεσαι ήδη στις δύσκολες μέρες του μήνα; Ξέχασε έστω για λίγο ότι μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις σεντόνια και μη φοβάσαι να παραδοθείς στις ορέξεις σου, αφού θα μπορούσε να σε ανακουφίσει από τους πόνους περιόδου, σα να παίρνεις το συνηθισμένο σου παυσίπονο. Μάλιστα, καλά διάβασες. Λίγο πριν τον οργ@σμό, το @ιδοίο και οι περιοχές δίπλα από αυτό αποτελούν το μέρος όπου κρύβεται μία μεγάλη ποσότητα αίματος, που μειώνει τους τοπικούς πόνους.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου;

Η πλειοψηφία φαίνεται να συμφωνεί. Μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν βρετανίδες γυναίκες έδειξε πως μία στις έξι απολαμβάνει ύπνο καλύτερης ποιότητας και μακρύτερης διάρκειας. Τα αποτελέσματα μίας άλλης έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Journal of Women’s Health αποδεικνύουν η αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων μπορεί να βελτιώσει τον REM κύκλο, οδηγώντας σε έναν βαθύτερο και πιο αναζωογονητικό ύπνο. Επίσης, μία φυσική ώθηση στην ωκυτοκίνη, σε συνδυασμό με μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης έχει ως αποτέλεσμα έναν ήρεμο ύπνο, ακριβώς όπως γίνεται μετά από γυμναστική.

missbloom.gr

Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας  
   στην σελίδα μας στο Facebook!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος/η για να αφήστε το σχόλιό σας. Είσοδος

Scroll Up