Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι δηλώνουν φανατικοί του τρεξίματος πάσης φύσεως, από την ύπαιθρο, μέχρι τον διάδρομο του γυμναστηρίου.

Συνήθως πρόκειται για άτομα με μεγάλη αγάπη στο fitness, καθώς ακόμα και οι λάτρεις του γυμναστηρίου συχνά αποφεύγουν το τρέξιμο, προτιμώντας εναλλακτικούς τρόπους αερόβιας άσκησης, όπως είναι το ποδήλατο ή το ελλειπτικό.

Κάτι που έχει την εξήγησή του αν σκεφτούμε πως μισή ώρα τρέξιμο στο διάδρομο είναι αρκετή για να μας κάνει να ιδρώσουμε περισσότερο από κάθε άλλη άσκηση. Ακόμα και από το πιο έντονο και απαιτητικό χορευτικό πρόγραμμα.

Υπάρχει, βέβαια, και το καλό της όλης υπόθεσης: Μιλάμε για την άσκηση που βρίσκεται στη λίστα με τις τρεις που μας βοηθούν να κάψουμε τις περισσότερες θερμίδες. Αυτό είναι γνωστό.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος τρεξίματος που μας βοηθά να κάψουμε έξι φορές περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τον κλασσικό. Τι θα έλεγες να πεις «ναι» στο retro running; Ή αλλιώς να… τρέχεις προς τα πίσω;

Μιλάμε για το ανάποδο τρέξιμο, το οποίο θεωρείται σαφώς πιο αποτελεσματικό σε επίπεδο γράμμωσης και καύσεις θερμίδων, την ώρα μάλιστα που δεν θεωρείται πιο δύσκολο από το απλό jogging.

Αρκεί να το συνηθίσεις φυσικά, καθώς απαιτεί καλή ισορροπία και αίσθηση του «διαφορετικού».

Αναρωτιέσαι αν αξίζει τον κόπο; Μάλλον ναι, καθώς βάσει υπολογισμών 100 βήματα στη συγκεκριμένη άσκηση ισοδυναμούν με 1.000 βήματα κανονικού τρεξίματος.

Παράλληλα, γυμνάζεις μύες οι οποίοι δεν ενεργοποιούνται με το τρέξιμο προς τα εμπρός, ενώ βοηθάς τον κορμό σου να παραμένει σε ορθή στάση, συνηθίζοντας με τον τρόπο αυτό να έχεις μια πιο σωστή στάση σώματος.

Καθόλου άσχημα, έτσι;

πηγή