«Ράγισαν» καρδιές οι γονείς της τρίχρονης Κατερίνας, του παιδιού που «έφυγε» το περασμένο Πάσχα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα δεν έχουν μάθει από τι πέθανε το παιδί τους και ψάχνουν απαντήσεις που θα δικαιώσει τη μνήμη του.

 

Ο Νίκος και η γυναίκα τους τελευταίους μήνες ζουν με την ανάμνηση της Κατερινούλας τους που «έσβησε» στο νοσοκομείο χωρίς να πάρουν ξεκάθαρη απάντηση για την αιτία θανάτου της.

Το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε για 11 ημέρες και κατέληξε το περασμένο Πάσχα. Η Κατερινούλα είχε μπει στο νοσοκομείο τη Μεγάλη Τρίτη με  πόνο στο χέρι, πρήξιμο στον αστράγαλο και πυρετό. Η μητέρα της ήταν συνεχώς στο πλευρό της, ενώ η κατάστασή της επιδεινωνόταν. Την επόμενη, η τρίχρονη μεταφέρθηκε στην παιδιατρική μονάδα και η αξονική έγινε 10 ημέρες μετά, στις 29 Απριλίου.

Advertisements

 

Η μικρή Κατερινούλα είχε περάσει κορωνoio στις αρχές Μαρτίου χωρίς συμπτώματα, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο της είχαν δώσει αγωγή και για τη νόσο Kawasaki

Οι ημέρες περνούσαν και η κατάστασή της χειροτέρευε. 12 ημέρες μετά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε άλλο νοσοκομείο, όπου μετά από δύο ώρες το παιδί κατάληξε από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα.

Οι γονείς της ζητούν δικαίωση στη μνήμη της. Τον περασμένο Μάιο είχαν συναντηθεί και με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είχε ευαισθητοποιηθεί στην είδηση του θανάτου της τρίχρονης.

Advertisements

Σήμερα βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Όπως είπαν, πέντε μήνες μετά δεν έχουν πάρει ακόμα απάντηση για τον λόγο που το παιδί τους κατέληξε. «Ακόμα ψάχνουμε απαντήσεις πέντε μήνες μετά, παρά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, δεν υπάρχει διάγνωση», είπε η μητέρα της Κατερίνας.

 

Το παιδί μας ήταν αδιάγνωστο στο νοσοκομείο, αδιάγνωστο μπήκε στην εντατική, αδιάγνωστο «έφυγε». Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα εν έτει 2022;

«Θα το κυνηγήσω μέχρι το τέλος! Για τη μικρή Κατερινούλα μου… Να μη φύγουν έτσι άλλα παιδιά», ανέφερε συγκινημένος ο πατέρας του παιδιού. Πρόσθεσε, δε, ότι βρίσκουν μόνο εμπόδια στη «μάχη» τους να βρουν την αλήθεια για τη μνήμη του παιδιού του και άφησε αιχμές για τους γιατρούς που κράτησαν στα χέρια τους τη ζωή του παιδιού τους.

Advertisements

 

ΜΕ ΡΟΖ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ “ΑΝΤΙΟ” ΣΤΗΝ 3ΧΡΟΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΣΚΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

Με λευκά λουλούδια στα χέρια, μια εκκλησία στολισμένη με ροζ μπαλόνια και   ένα δίσκο με ροζ λευκά κουφέτα στη μνήμη της 3χρονης Κατερίνας που “‘εσβησε” αιφνίδια  τελέστηκε σε  κλίμα άφατης θλίψης,  η εξόδιος ακολουθία για το αγγελούδι.

Ο στολισμός της εκκλησίας του Αγίου Ιερόθεου παραπέμπει σε βάφτιση κι όχι σε κηδεία. Στον προαύλιο χώρο του ναού υπάρχουν ροζ και άσπρα μπαλόνια, ενώ σε δύο τραπέζια έχουν τοποθετηθεί κουφέτα και γλυκίσματα.

Advertisements

Πολλά όμως ήταν και τα στεφάνια που είχαν στείλει φίλοι και συγγενείς για την αγαπημένη τους Κατερίνα ή οποία ταξίδεψε για τον παράδεισο δέκα ημέρες μετά τα τρίτα γενέθλια της, καθώς είχε γεννηθεί στις 20 Απριλίου του 2019. Στη θέα του φέρετρου κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα και ένα “γιατί” ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη όλων.

 

Advertisements

Advertisements