Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Όταν πηγαίνετε για πρώτη φορά στο μάθημα της yoga, οι ασκήσεις μπορεί να είναι επίπονες για εσάς. Πρέπει να αισθάνεστε άνετα και να είστε σωστά προετοιμασμένες για τη γυμναστική σας.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε κυρίως στο πρώτο αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματα yoga που θα παρακολουθήσετε:

Μην πάτε στο μάθημα με γεμάτο στομάχι: Αν ξεκινήσετε την yoga μετά από το γεύμα σας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα καταφέρετε να πετύχετε καμία πόζα. Για να καταφέρετε να στρίψετε το σώμα σας και να πάρετε τις πόζες που πρέπει, το στομάχι σας δεν πρέπει να είναι βαρύ.

Να είστε στο μάθημα νωρίς: Στο πρώτο μάθημα πρέπει να είστε νωρίτερα, καθώς σίγουρα θα έχετε να συμπληρώσετε κάποια φόρμα στην οποία θα δώσετε πληροφορίες για εσάς.

Αρπάξτε όλα τα στηρίγματα: Βεβαιωθείτε ότι στην τάξη προσφέρονται ειδικά χαλάκια yoga για να νοικιάσετε, αν δεν έχετε αγοράσει το δικό σας ακόμα. Στη συνέχεια, καθίστε δίπλα σε στηρίγματα που είναι διαθέσιμα.

Δεν υπάρχει ανάγκη για κάλτσες ή γάντια: Στην αγορά θα βρείτε γάντια και κάλτσες για μαθήματα yoga των αρχάριων μαθητών.

Δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε περιττά αξεσουάρ.

Απελευθερώστε την ένταση: Τα μαγκωμένα δάχτυλα χεριών και ποδιών και το σαγόνι είναι μία πολύ κοινή συνήθεια στη αρχή.

Απελευθερώστε το άγχος από το σώμα σας και θα αισθανθείτε καλύτερα και σίγουρα πιο άνετα.

Η αναπνοή είναι το παν: Δώστε προσοχή στην αναπνοή σας. Όταν ο δάσκαλό σας, σας δίνει οδηγίες για σωστή εκπνοή και εισπνοή μείνετε συγκεντρωμένοι. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε και επιπλέον σας βοηθάει να πετύχετε τις πόζες πιο εύκολα.

jenny.gr