Μην χασετε

Πως θα βρεις τον ιδανικό, αν δεν ξέρεις τι θέλεις;

Και ξεκινάμε το άρθρο με μια διευκρίνηση: Όπου «ιδανικός» βάλε τον άνθρωπο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου. Γιατί αν όπου ιδανικός βάλουμε νέος, ωραίος, πράσινα μάτια, με six pack, γοητεία George Clooney, πατρικό ένστικτο Brad Pitt και τραπεζικό λογαριασμό και των δύο σε συνδυασμό, σου το εύχομαι, αλλά τα στοιχήματα δίνουν χαμηλή απόδοση.

Ωραία, ως εδώ. Πάμε τώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα μπερδέματα στην ιστορία των ερωτικών σχέσεων, το μπέρδεμα «Δεν ξέρω τι θέλω», το οποίο παίρνει και τη μορφή «Ούτε καν ξέρω πως δεν ξέρω τι θέλω».

Η καλή αρθρογράφος είναι εδώ για να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά ή έστω θα καταβάλλει μια γενναία προσπάθεια να το κατορθώσει.

Για εμένα το «Δεν ξέρω τι θέλω» βασίζεται στην πάλη ανάμεσα σε «αυτό που θέλω» και σε «αυτό που χρειάζομαι». Όταν αυτά τα δύο ταυτίζονται τότε βρίσκεις έναν καλό σύντροφο, είσαι ευτυχισμένη και τον κάνεις ευτυχισμένο.

Advertisements

Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει ταύτιση; Το μυαλό και η καρδιά μπερδεύονται και μπαίνουν σε λάθος αναζητήσεις που συνήθως παίρνουν τις ακόλουθες μορφές:

Τον θέλεις φιλόδοξο, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεσαι έναν σύντροφο υποστηρικτικό

Ή όπως λέω συχνά σε μια καλή μου φίλη δεν μπορείς να αποζητάς τον πετυχημένο επιχειρηματία με το ωράριο του δημοσίου υπαλλήλου. Ο φιλόδοξος άνθρωπος έχει γοητεία, αίγλη και κύρος, μόνο που οι προσωπικοί του στόχοι έρχονται πάντα πρώτοι κι εσύ μπορεί να έχεις ανάγκη έναν άνθρωπο που θα τα παρατούσε όλα για να βρεθεί στο πλευρό σου όταν τον χρειάζεσαι.

Θέλεις έναν άντρα με τον οποίο θα τσακώνεσαι, αλλά χρειάζεσαι κάποιον θα βάζει τέλος στους τσακωμούς

Advertisements

Πρόκειται για συχνή παρανόηση τσακωμός=πάθος=φανταστικό σεξ=ξανά τσακωμός κτλ. Ωραίο το μοτίβο για να σπάει τη ρουτίνα, αλλά σε καθημερινή βάση σου ρουφά όλη την ενέργεια και στο τέλος, η σχέση επιβιώνει χάρη στην επανάληψη του, δηλαδή μέσα στη δυσλειτουργία της.

Αν το καλοσκεφτείς, μάλλον έχεις ανάγκη τον άνθρωπο που ναι μεν θα διαφωνεί μαζί σου, άλλα θα έχει και τη διάθεση να βρει μια εποικοδομητική λύση για τη σχέση σας.

Θέλεις εκείνον που σε κρατά σφιχτά ενώ χρειάζεσαι εκείνον που απλώς θα σε κρατά

Η κτητικότητα είναι πολύ γοητευτική…στην αρχή της σχέσης. Φανερώνει υπέρμετρο ενδιαφέρον και συχνά εκδηλώνεται με ζήλια η οποία πάντα ικανοποιεί το εγωιστικό και ανασφαλές κομμάτι του εαυτού μας.

Όμως, η κτητικότητα στην πορεία της σχέσης γίνεται καταπιεστική γιατί στην πραγματικότητα χρειάζεσαι έναν σύντροφο που θα σου είναι αφοσιωμένος αλλά θα σέβεται την ατομική σου ελευθερία μέσα στη σχέση.

Advertisements

Θέλεις έναν άντρα που θα σε λατρεύει, αλλά χρειάζεσαι εκείνον που θα παρατηρεί και τα αρνητικά σου και δεν θα έχει πρόβλημα να στα αναφέρει

Η κολακεία είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή. Αν επιθυμείς τον άνθρωπο που βλέπει μόνο την τελειότητα σου, μάλλον ψάχνεις για εκείνον που μένει στην επιφάνεια, γιατί κανείς δεν είναι τέλειος κάτω από αυτή.

Αντίθετα ένας σύντροφος που τολμά να αναφέρει τα ελαττώματα σου και να τονίσει ποια προβλήματα φέρνουν στη σχέση, είναι ένας άνθρωπος που επιλέγει να μείνει ακόμα κι όταν διαλύεται η τέλεια εικόνα, ή μάλλον ακριβώς επειδή διαλύεται η τέλεια εικόνα, και που νοιάζεται τόσο ώστε να κάνει ακόμα πιο λειτουργική τη σχέση σας.

Τέλος, θέλεις κάποιον που να είναι τέλειος, ενώ χρειάζεσαι εκείνον που θα είναι τέλειος για εσένα

Όταν ο σύντροφος σου δεν συμπληρώνει όλα τα κουτάκια της λίστας αλλά είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί, θα καταλάβεις!

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει και ο Χόρχε Μπουκάι «Αν ό,τι βλέπεις ταιριάζει γάντι με την πραγματικότητα που σε βολεύει, τότε μην πιστεύεις στα μάτια σου».

agapimono.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα