Τα πέδιλα και τα σανδάλια αφήνουν τα πέλματα μας ακάλυπτα, γι’ αυτό ειδικότερα αυτή την περίοδο θα πρέπει να τα περιποιούμαστε και να τα φροντίζουμε ακόμα περισσότερο. Επομένως, το σωστό πεντικιούρ είναι απαραίτητο.

Αν όμως δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνετε μια μανικιουρίστ, τότε θα πρέπει να μάθετε πως να το κάνετε μόνη σας.

Βήμα 1ο:

Αφού πρώτα ξεβάψετε τα νύχια σας, λιμάρετε τα για να τους δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε. Ωστόσο, αν είναι πολύ μακριά, μπορεί να χρειαστεί αρχικά να τα κόψετε και μετά να τα λιμάρετε.

Βήμα 2ο:

Μουλιάστε σε χλιαρό προς ζεστό νερό με λίγο κρεμοσάπουνο τα πόδια σας για να μαλακώσουν. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες από έλαιο λεβάντας για να χαλαρώσετε.

Βήμα 3ο:

Αφού μουλιάσουν και μαλακώσουν σπρώξτε με ένα ειδικό ξυλάκι για το μανικιούρ – πεντικιούρ τα πετσάκια προς τα κάτω για να καθαρίσετε την επιφάνεια του νυχιού. Εάν το επιθυμείτε και γνωρίζετε πως να το κάνετε, μπορείτε να τα κόψετε με ένα πενσάκι. Προσοχή όμως, αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο, αποφύγετε το γιατί μπορεί να δημιουργήσετε κάποια μόλυνση.

  Body oil ή body lotion : Ποιο εξασφαλίζει καλύτερο αποτέλεσμα για την επιδερμίδα μας

Βήμα 4ο:

Έπειτα, πάρτε την ελαφρόπετρα ή τη ράσπα και τρίψτε πολύ καλά τις φτέρνες και τα πέλματά σας, δίνοντας έμφαση και στο κομμάτι που βρίσκεται κάτω από τα δάχτυλα. Επίσης, μην αμελήσετε να τρίψετε τους κάλους και τα υπόλοιπα σκληρά σημεία μέχρι να μαλακώσουν. Εάν κάποια σημεία είναι πάρα πολύ σκληρά, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη ενυδατική – μαλακτική κρέμα πριν το τρίψιμο.

Βήμα 5ο:

Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά την επιφάνεια των ποδιών σας και απλώστε μια κρέμα απολέπισης, κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και ξεπλύντε τα με άφθονο χλιαρό νερό. Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι για τα νύχια προκειμένου να καθαρίσετε ακόμα καλύτερα την επιφάνεια τους.

Βήμα 6ο:

Αφού τελειώσετε με την απολέπιση, απλώστε μια ενυδατική κρέμα στα πέλματα σας κάνοντας παράλληλα και πάλι μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, απλώστε λίγο ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια ή και αγνό παρθένο ελαιόλαδο και τυλίξτε τα πόδια σας με μια διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τα έτσι για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύντε τα.

  Body oil ή body lotion : Ποιο εξασφαλίζει καλύτερο αποτέλεσμα για την επιδερμίδα μας

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να βάλετε το λαδάκι και πριν από τον ύπνο, στη συνέχεια να φορέσετε κάλτσες και να κοιμηθείτε έτσι όλο το βράδυ.

Βήμα 7ο:

Το μόνο που μένει είναι το βάψιμο των νυχιών σας.

Περάστε αρχικά την επιφάνεια των νυχιών σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο στο ασετόν για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας και απλώστε τη βάση. Στη συνέχεια, απλώστε δυο στρώσεις από την απόχρωση του βερνικιού που επιθυμείτε και βέβαια μην παραλείψετε το Top coat.

beautetinkyriaki.gr