Μην χασετε

Πώς να αξιοποιήσετε τις μονές κάλτσες

Πολύ συχνά, σε ένα ζευγάρι κάλτσες, η μία «πεθαίνει» πρώτη ή, απλώς, χάνεται και η άλλη κάλτσα μένει μόνη και παροπλισμένη στο βάθος του συρταριού. Δεν είναι ανάγκη όμως, να τις πετάξετε αφού υπάρχουν άπειροι τρόποι να αξιοποιήσετε μία μονή κάλτσα. Τελικά, οι… μοναχικές κάλτσες είναι πολύ πιο χρήσιμες απ’ ό,τι φαντάζεστε!

Θήκη για την ομπρέλα

31902-unnamed590

Χρησιμοποιήστε την μονή κάλτσα για να αντικαταστήσετε την θήκη της ομπρέλας σας, που σίγουρα έχετε χάσει απ’ τις πρώτες μέρες που την πήρατε.

Θήκες για ποτ-πουρί ή λεβάντα

pourio

Advertisements

Γεμίστε την κάλτσα με το ποτ-πουρί της αρεσκείας σας ή με μπόλικη αποξηραμένη λεβάντα, κλείστε την καλά με κλωστή, κορδέλα ή, αν έχει μεγάλο λαιμό, με έναν κόμπο και τοποθετήστε το πουγγί ανάμεσα στα ρούχα σας.

Ή το κινητό

cs

Κόψτε την άκρη της κάλτσας, περάστε την στο μπράτσο σας και αναδιπλώστε για να «δέσετε» το κινητό σας επάνω του.

Προστατευτικό από τα χερούλια της κατσαρόλας

pan

Advertisements

Ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα tips. Χωρίς καμία μεταποίηση, η χαμένη κάλτσα σας προστατεύει από τη θερμότητα του σκεύους!

Κάλυμμα για το ποτήρι του καφέ

zxc

Κόψτε μία λωρίδα κάλτσας και έχετέ την μαζί σας για όποτε σας δίνουν τον καφέ χωρίς προστατευτικό και είναι πολύ καυτός για να τον πιάσετε ή, απλώς, θέλετε να δείχνετε πιο… cool.

Μαξιλαράκια για καρφίτσες

karf

Advertisements

Τυλίξτε την κάλτσα απ’ την άκρη προς το λαιμό και ύστερα γυρίστε την ανοιχτή άκρη αντίστροφα τυλίγοντας το υπόλοιπο σε μια μπάλα. Κατόπιν, καρφιτσώστε την!

Γάντια χωρίς δάχτυλα

yui

Κόψτε ένα μεγάλο κι ένα μικρό κομμάτι της κλειστής άκρης της κάλτσας και τα καινούργια σας γάντια είναι έτοιμα.

Ξεσκονόπανα

bnm

Φορέστε την κάλτσα στο χέρι σας και ξεσκονίστε πολύ πιο εύκολα σε κάθε επιφάνεια, αλλά και σε όλα εκείνα τα δύσκολα σημεία που δε φτάνατε αλλιώς.

Θήκη για τα γυαλιά

glas

Advertisements

Μετατρέψτε σε χρόνο dt μια μονή κάλτσα σε θήκη γυαλιών. Τόσο απλά!

Αφυγραντήρας αυτοκινήτου

cv

Γεμίστε την κάλτσα με άμμο για γάτες, ασφαλίστε την ανοιχτή άκρη της με έναν κόμπο ή με ταινία και τοποθετήστε στο παρμπρίζ για να μην έχετε ποτέ ξανά θολά τζάμια.

Επιγονατίδες ή γκέτες

cvb

Κόψτε την κλειστή άκρη της κάλτσας και φορέστε την σαν γκέτα ή κόψτε δύο ίσες λωρίδες για να φτιάξετε δύο πολύ χρήσιμες επιγονατίδες.

Με την ηλεκτρική σκούπα για μικροαντικείμενα

rt

Περάστε την κλειστή άκρη της κάλτσας στο στόμιο του σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας και με την ανοιχτή άκρη της ρουφήξτε μικροαντικείμενα όπως βίδες, καρφιά, κέρματα κλπ χωρίς να τα χάσετε.

Μαξιλαράκι για τον καρπό

vbn

Γεμίστε την κάλτσα με ρύζι ή όποια άλλη γέμιση σας φαίνεται κατάλληλη, έτσι ώστε να έχει περιθώριο να αλλάζει σχήμα με την πίεση του καρπού, κλείστε καλά την ανοιχτή άκρη και έτοιμο το μαξιλαράκι.

Μαριονέτες χειρός

nvm

Επάνω στην κλειστή άκρη της κάλτσας ζωγραφίστε και ράψτε ό,τι προστάζει η φαντασία σας και φτιάξτε υπέροχες καλτσομαριονέτες μαζί με τα παιδιά.

mama365.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα