Τα σπυράκια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ειδικά πάνω ή γύρω από το πηγούνι, μπορούν να καταντήσουν επώδυνα, ενοχλητικά, και απλά πεισματάρικα. Το να τα συμπιέζεις για να τα φέρεις στην επιφάνεια και να τα σπάσεις, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα κάνεις να εξαφανιστούν πιο γρήγορα, ωστόσο μερικές φορές ούτε αυτό είναι αρκετό. Μάθε λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να το φέρεις γρήγορα στην επιφάνεια.

Συμπίεσέ τα με ένα φακελάκι του τσαγιού.

Όχι μόνο μπορεί ένα ζεστό ένα φακελάκι του τσαγιού να συμβάλει στο να ανέβει το ενοχλητικό σπυρί στην επιφάνεια, αλλά και οι τανίνες που εμπρεριέχονται σε αυτό, ιδίως στο μαύρο τσάι, συντελλούν άμεσα στην μείωση της ερυθρότητα και του οιδήματος.

Χρησιμοποίησε κάποιο patch.

Η εφαρμογή μια απλής κρέμας υδροκορτιζόνης στη μολυσμένη περιοχή, μπορεί να συντελέσει πολύ θετικά στην εξαφάνιση του σπυριού. Στην συνέχεια κάλυψε την περιοχή με ένα ειδικό patch που θα βρεις στα φαρμακεία. Η συγκεκριμένη θεραπεία θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της φλεγμονής.

Εάν ήρθε η ώρα. . .

Εάν έχεις ένα σπυράκι με πύον, το οποίο έφτασε στην επιφάνεια και θα πρέπει να το σπάσεις, τότε πραγματοποιήσε την διαδικασία κρατώντας δύο χαρτομάντηλα για λόγους υγιεινής.

Αν ακόμη δεν έχει φτάσει στην επιφάνεια…

Ρώτησε το γιατρό σου σχετικά με τις επιλογές που έχεις. Μια δόση κορτιζόνης ίσως να είναι αυτό που χρειάζεσαι.

joytv.gr