Advertisements

Πολλοί άνθρωποι εργαζόμαστε από το σπίτι τους τελευταίους μήνες. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι βρισκόμαστε στην άνεση του σπιτιού μας και φοράμε ό, τι θέλουμε αφού δεν πρόκειται να μας δει και κανείς.

 

Advertisements

Μία γυναίκα έκανε πρόσφατα μία ανάρτηση στο Reddit και αφηγήθηκε ένα περιστατικό ανάμεσα σε εκείνη και τον άντρα της. Εργάζεται σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο και όταν απαιτείται να κάνει βιντεοκλήση με τους συναδέλφους της ή κάποιο πελάτη ντύνεται αναλόγως. Σε κάθε άλλη περίπτωση φοράει απλά καθημερινά ρούχα του σπιτιού.

“Δεδομένου ότι εργάζομαι από το σπίτι δεν χρειάζεται κάθε φορά να φοράω ταγιέρ, να βάφομαι και να φτιάχνω τα μαλλιά μου. Φοράω συνήθως τις πιτζάμες μου ή κάτι απλό όπως τζιν, κολάν και από πάνω φούτερ ή απλό μπλουζάκι, αφήνω τα μαλλιά μου κάτω ή τα πιάνω μία πρόχειρη αλογοουρά και δεν βάφομαι. Αν πρέπει να κάνω βιντεοκλήση με κάποιον άλλο δικηγόρο ή κάποιο πελάτη μας εκεί και θα φορέσω κάτι καλύτερο και θα βαφτώ και θα χτενιστώ“.

 

Εφόσον κάνει καλά τη δουλειά της ποιος νοιάζεται τι φοράει από τη στιγμή που βρίσκεται σπίτι της; Κανείς εκτός από… τον σύζυγό της…

«Σήμερα μόλις ο σύζυγός μου επέστρεψε από τη δουλειά και με είδε με τζιν και φούτερ με ρώτησε αν δουλεύω με αυτά τα ρούχα και του απάντησα ναι. Στην τελική στο σπίτι μου είμαι, δεν είχα ραντεβού σήμερα και ήθελα να νιώθω άνετα. Έπειτα με ρώτησε γιατί εργάζομαι φορώντας αυτά τα ρούχα και του είπα αυτό που σκέφτηκα, ότι δηλαδή εφόσον δεν είχα κάποιο διαδικτυακό ραντεβού σήμερα και δεν πρόκειται να με δει κανείς, φόρεσα ό, τι βρήκα μπροστά μου. Στο τέλος όταν είδα ότι επέμενε, εκνευρίστηκα και του είπα ότι δεν τον αφορά τι φοράω ή τι δεν φοράω όταν είμαι στη δουλειά και μου είπε ότι η δουλειά από το σπίτι δεν αποτελεί δικαιολογία για να ντύνομαι σαν λέτσος και ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι που έχω αυτή την εμφάνιση ενώ εργάζομαι σε ένα τέτοιο πόστο. Του είπα να μαζέψει τη γλώσσα του και να μην ασχολείται με το τι φοράω. Επίσης του είπα ότι η απόδοσή μου στη δουλειά μου δεν εξαρτάται από τα ρούχα μου και του ζήτησα να το σταματήσει εκεί».

Advertisements

Η δουλειά από το σπίτι είναι μία ευκαιρία να γλιτώσει τα ταγιεράκια, τις επισημότητες και τα τακούνια και είναι πολύ ευτυχισμένη που μπορεί να εργάζεται από το σπίτι με ρούχα που την κάνουν να νιώθει άνετα.

«Του είπα ότι δεν καταλαβαίνω γιατί μου επιτίθεται έτσι και ότι μία χαρά είναι τα ρούχα μου. Από τη στιγμή που είμαι σπίτι μου και κανείς δεν με βλέπει τι σημασία έχει; Αν έπρεπε να πάω στο γραφείο θα φτιαχνόμουν όπως πάντα αλλά από τη στιγμή που δεν είμαι θα ντύνομαι όπως θέλω και θα δουλεύω από το σπίτι».

 

Απ’ ότι φαίνεται όμως ο σύζυγός της δεν συμφωνεί:

«Τώρα έχει θυμώσει μαζί μου και λέει ότι είμαι αδικαιολόγητη και πεισματάρα και ότι πρέπει να του ζητήσω και συγγνώμη που του μίλησα έτσι τη στιγμή που ο, τι είπε, το είπε για το καλό μου. Αρνούμαι να του ζητήσω συγγνώμη επειδή τα σχόλιά του ήταν κακεντρεχή και χωρίς κανένα νόημα».

Δεν μου κάνει εντύπωση που τα περισσότερα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν υπέρ της γυναίκας αυτής. Ένας χρήστης έκανε ένα πολύ πετυχημένο σχόλιο όταν έγραψε ότι ανησυχεί για το πώς γενικά αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος σύζυγος τη γυναίκα του:

«Ήταν αγενής και προσβλητικός απέναντί σου. Ποιος νοιάζεται πώς ντύνεσαι ενώ δουλεύεις από το σπίτι; Ελπίζω αυτή να ήταν η εξαίρεση και όχι η συνηθισμένη του στάση απέναντί σου γιατί τότε θα σου έλεγα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Φόρα ο, τι σου αρέσει και μην του δίνεις σημασία».

Advertisements

Μία άλλη χρήστης είχε μεγάλη περιέργεια για το πώς θα αντιδρούσε ο άντρας της συγκεκριμένης γυναίκας αν έβλεπε την ίδια πώς ντύνεται όταν εργάζεται από το σπίτι:

«Ευτυχώς που δεν τον έχω παντρευτεί εγώ και δεν βλέπει τι φοράω στο σπίτι όταν εργάζομαι. Όταν δεν με βλέπει κανείς, φοράω πυτζαμούλες, χοντρές καλτσούλες, παντόφλες-λαγουδάκια, τα γυαλιά μου αντί για φακούς επαφής και το μαλλί πιασμένο πίσω πρόχειρα με μία πιάστρα. Αν έχω κάποιο ραντεβού και χρειαστεί να ενεργοποιήσω τη κάμερα, ντύνομαι επίσημα… αλλά μόνο από τη μέση και πάνω. Φοράω πουκαμισάκι, σακάκι, κοσμήματα, βάφομαι, βάζω φακούς επαφής, φτιάχνω τα μαλλιά μου και από τη μέση και κάτω το απόλυτο χάος που σας περιέγραψα παραπάνω. Το θέμα είναι να μη χρειαστεί να σηκωθώ από την καρέκλα μου για να πάρω κάτι γιατί αν ξεχαστώ και χρειαστεί να σηκωθώ θα τους δώσω τροφή να γελάνε με μένα για κάνα μήνα».

 

Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε: «Ποιος νοιάζεται για το πώς ντύνεται ο καθένας όταν εργάζεται από το σπίτι; Μήπως ο άντρας σου είναι από εκείνους τους περίεργους που ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας φορά κουστούμι για να δουλέψει μπροστά στο laptop; Αν θέλει εκείνος να φορέσει τα καλά του και να δουλέψει από το σπίτι ας το κάνει. Δεν χρειάζεται να το επιβάλλει και στους άλλους».

Το θέμα των ρούχων κατά τη διάρκεια της εργασίας από το σπίτι απασχόλησε πολλούς τους τελευταίους μήνες. Για πολλούς εξαρτάται από το είδος της εργασίας.

Όπως είπα και παραπάνω οι περισσότεροι σχολιαστές πιστεύουν ότι είναι ο σύζυγος που κάνει λάθος και ότι είναι αυτός που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη:

«Πραγματικά έχω μπερδευτεί. Δική σου δουλειά είναι και εσύ αποφασίζεις πώς θα ντυθείς. Ήθελες να νιώθεις άνετα και κανείς δεν σε έβλεπε. Λυπάμαι που απαιτεί να ζητήσεις εσύ συγγνώμη τη στιγμή που πρέπει να ζητήσει αυτός».

Advertisements

«Το σχόλιό του ήταν άκρως υποτιμητικό. Όλοι είμαστε στρεσαρισμένοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν του χρωστάς συγγνώμη».

 

Advertisements

Πηγή