Μην χασετε

Πως αντιδράει το κάθε ζώδιο στον χωρισμό

Ο χωρισμός κάποιες φορές μπορεί να αλλάξει ριζικά την ζωή μας και άλλες φορές όχι. Όλοι δεν έχουμε τις ίδιες επιρροές και αντιδράσεις μας σε μια τέτοια κατάσταση είναι διαφορετικές. Δείτε παρακάτω πως αντιδράει το κάθε ζώδιο μπροστά σε έναν χωρισμό.

 

Από την Αγγελική Βαλάντου

ΚΡΙΟΣ

Ετοιμάσου για μια πολύ σκληρή αντιμετώπιση. Ίσως την σκληρότερη που μπορεί να υπάρξει στον Ζωδιακό. Η αιτία είναι ο άμετρος Εγωισμός του. Πρόσεξες το κεφαλαίο Ε; Αυτός είναι ο Κριός! Οι συνέπειες αναμενόμενες, θυμός, ξεσπάσματα βίαια, πνευματική αλλά και φυσική σκληρότητα, απαξίωση, περιφρόνηση. Ποια είσαι εσύ που απορρίπτεις Αυτόν; Δεν ήσουν άξια να εκτιμήσεις το Δώρο που σου δόθηκε! Και έτσι πάνε περίπατο οι όποιες ευγενικές συμπεριφορές είχε κατά καιρούς. Πάει, γλύτωσες όμως αρτιμελής;

Advertisements

 

ΤΑΥΡΟΣ

Χώρισες τον Ταύρο; Τον βύθισες σε βαθειά μελαγχολία, τον αρρώστησες, τον «τάφωσες». Του χάλασες τη βολή του, τα σχέδια που είχε για σένα. Να σου το αποκαλύψω έστω και αργά, ο Ταύρος δεν μπλέκει ποτέ με κάποια που κατά την εκτίμηση του είναι ακατάλληλη για σύντροφος ζωής, για παντοτινό ταίρι του. Ίσως έπρεπε να το σκεφτείς ωριμότερα. Έτσι λοιπόν εδώ που τον οδήγησες, θα χαθεί από τον κόσμο, για να γλύψει τις πληγές του, θα κόψει τις επικοινωνίες και θα περάσει μια πολύ μεγάλη περίοδο μόνωσης και ανάρρωσης.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον Δίδυμο που χώρισες να είσαι βεβαία ότι θα επιδιώξει να παραμείνετε φιλαράκια. Στο κάτω κάτω περάσατε μαζί όμορφες στιγμές, έχετε κοινές αναμνήσεις, είχατε ζήσει κοινές εμπειρίες. Να μην σου πω ότι ίσως είδε με ανακούφιση τον χωρισμό που θα του επιτρέψει να αναζητήσει νέες σχέσεις, νέες εμπειρίες, νέες αγάπες, σ’ άλλη Γη, σ’ άλλα μέρη. Άκρως επικοινωνιακός με τον Ερμή κυβερνήτη του δεν θα χαλάσει την ζαχαρένια του με άλλον έναν χωρισμό. Μήπως θα ‘ναι και ο πρώτος; Φιλαράκια λοιπόν αν το θέλεις.

Advertisements

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πολύ θα ζοριστεί ο Καρκίνος στον χωρισμό! Σελήνη, νερό, πολύ συναίσθημα, πολλή εξάρτηση, πολύ δράμα, πολλή και μεγάλη ανατροπή. Πάνε περίπατο τα όσα είχε επενδύσει σε σένα για το μέλλον σας, την δημιουργία οικογένειας, το χτίσιμο της κοινής σας ζωής. Του προκαλούνται ψυχολογικά τραύματα που δεν μπορούν να επουλωθούν εύκολα και γρήγορα. Το βέβαιο είναι ότι θα υποφέρει πολύ γιατί το δέσιμο που νοιώθει είναι τόσο έντονο και ισχυρό που δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή του χωρίς αυτούς που αγαπά! Τότε αρχίζει το Δράμα!

 

ΛΕΩΝ

Ποιος έχασε; Σίγουρα όχι ο Λέων. Αυτή είναι η αντανακλαστική αντίδραση του. Από μια τραυματική εμπειρία, όπως ο χωρισμός, τον σώζει αφ’ ενός ο εγωισμός του και αφ’ έτερου η έμφυτη αίσθηση της μεγαλοπρέπειας που έχει. Έτσι η αντιμετώπιση του θα είναι σχετικά ανώδυνη και θα βρει εύκολα τον βηματισμό του. Δεν σου λέω ότι δεν θα του στοιχίσει άλλα δεν θα άφησε να φανεί στους έξω ότι πληγώθηκε, ότι τον εγκατέλειψαν, ότι τον εδίωξαν. Για μια υπόληψη και ένα πρεστίζ ζούμε! Κλείνουμε το κεφαλαίο. Πάμε γι’ άλλα! Τι είπαμε για κάτι πορτοκαλιές;

Advertisements

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τι, νομίζεις ότι θα γλυτώσεις τις υπεραναλύσεις του Παρθένου; Εκείνη την καταραμένη και εκνευριστική του συνήθεια να τα μεταφέρει όλα στο επίπεδο της λογικής και την πλήρη εξαφάνιση του συναισθήματος; Αυτή η εκλογίκευση των πάντων ίσως και να σας οδήγησε στον χωρισμό. Όσο για την γκρίνια του και τις κατηγορίες του, μόνο με την κριτική του μπορούν να συγκριθούν. Η επόμενη φάση του είναι η παντελής απουσία εκδήλωσης συναισθημάτων και η εργασιοθεραπεία που είναι το συνηθισμένο καταφύγιο του.

 

ΖΥΓΟΣ

Σιγά που θα σκάσει από την στενοχώρια ο Ζυγός όταν χωρίσει. Όσο να ‘ναι θα νοιώσει περίεργα γιατί του συνέβη αυτό! Του είναι αδιανόητο το γεγονός να απορριφθεί με τόσα προσόντα που έχει! Πως είναι δυνατόν να μην αισθανόσουν ευγνωμοσύνη με το να είστε μαζί; Η ματαιοδοξία του τον έκανε να μην βλέπει πέρα από την μύτη του και έτσι θα συνεχίσει. Θα το ρίξει έξω, θα αφήσει την αχαλίνωτη εξωστρέφεια του να στοχεύσει άλλες κατακτήσεις και θα σε οικτίρει γιατί τον έχασες!

 

Advertisements

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καλά θα κάνεις να φυλάς τα νώτα σου χωρίζοντας Σκορπιό. Είναι εκδικητικός, είναι μνησίκακος και θα επιδιώξει να πάρει το αίμα του πίσω. Βλέπεις, σ’ αυτόν ανακατεύονται οι επιδράσεις και του Άρη και του Πλούτωνα. Επειδή είναι στη φύση του να εμπνέεται και να διακατέχεται από έντονα συναισθήματα, συμβαίνει η πλήρης μεταστροφή της αγάπης και του ∈ρωτα σε απύθμενο και ασίγαστο μίσος. Δεν είναι για τον Σκορπιό μικρό πράγμα ο χωρισμός για να τον αντιμετωπίσει ελαφρά. Φυλάξου λοιπόν από το κεντρί του!

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τι λένε τα παιδιά; Φτου ξελευθερία; Αυτό θα πει μέσα του ο Τοξότης έστω και αν έξω του σου πει: τι κρίμα! Δεν πειράζει, εσύ να ‘σαι καλά. Μην έχεις τύψεις για το πώς ένοιωσε, δεν τον στενοχώρησες, δεν ένοιωσε απόρριψη, του σφράγισες απλώς το διαβατήριο για την πολυπόθητη ελευθερία του που είχε χάσει. Στο τέλος της γραφής δεν πρόκειται να μείνει στα αζήτητα. Την έχει αυτήν την περίεργη γοητεία του που συγκινεί. Ξανά μέσα στις παρέες του αναζητώντας την διάδοχο κατάσταση.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μα, όλα με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια; Δηλαδή δεν του στοίχισε καθόλου ο χωρισμός; Δεν τον νοιάζει; Μωρέ τον νοιάζει και τον τσούζει αλλά που να το δείξει! Βλέπεις υπάρχει και εκείνο το προφίλ που έφτιαχνε μια ζωή και πρέπει να το διαφυλάξει αλώβητο. Είναι συναισθηματικός αλλά και προσγειωμένος. Μέσα του μπορεί να αισθάνεται άσχημα, όμως θα αναλύσει τα αίτια, δεν θα πέσει σε μικρότητες και στο τέλος θα αποφασίσει να επικεντρωθεί στην καριέρα του.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Εν τάξει, χωρισμός είναι, δεν θα το πάρει όμως και κατάκαρδα! Μην ξεχνάς ότι είναι ένα αντισυμβατικό και ελεύθερο πνεύμα που όταν τον χωρίσεις, ίσως τότε καταλάβει ότι υπήρχε κάτι αναμεσα σας που λέγεται σχέση η όπως αλλιώς. Ίσως αν το είχε πάρει είδηση ότι ήταν σχέση να την είχε κοπανήσει πρώτος. Ο Υδροχόος αρέσκεται να βρίσκεται στην μετέωρη κατάσταση της <<σχέσης μη σχέσης>> ώστε να αισθάνεται αδέσμευτος και μη υποκείμενος στις συμβατικότητες που δεσμεύουν τους άλλους.

 

ΙΧΘΥΣ

Τραγωδία! Καταστροφή! Συμφορά! Μπα! Απλώς μελόδραμα που βγάζει πιο πολύ κλάμα από την Μαντάμ Μπατερφλάυ και τους Μποέμ μαζί. Πολλά ζουμιά, πολλή απελπισία, πολλή απογοήτευση, πολλή δυστυχία! Αυτή η κατάσταση μάλλον πρέπει να σε γεμίζει τύψεις και να αισθάνεσαι τουλάχιστον άβολα. Ο κακόμοιρος ο Ιχθύς το νοιώθει όπως το εκφράζει, με τις συναισθηματικές του υπερχειλίσεις, την στενοχώρια του, τις μαύρες του, τις κλειστές του. Πληγώνεται, ιδίως αν δεν το περιμένει, αλλά κάποια στιγμή ξαναβρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και βγαίνει σε αναζήτηση της επόμενης ζεστής, προστατευτικής και στοργικής αγκαλιάς που έχει ανάγκη.

zwdia24.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα