Πόσες φορές δεν λαχτάρισες να πας σινεμά μόνο και μόνο για να γευτείς το αγαπημένο σου pop corn με την έντονη γεύση βουτύρου μαζί με ένα μεγάλο ποτήρι αναψυκτικό;

Δεν είναι κρυφό πως το συγκεκριμένο σνακ αποτελεί ένοχη απόλαυση στην οποία ελάχιστες μπορούν να αντισταθούν. Οι διατροφολόγοι κάνουν λόγο για ένα ιδιαιτέρως παχυντικό σνακ το οποίο ανήκει στα «απαγορευμένα» όταν δεν είναι σπιτικό.

Αυτό συμβαίνει διότι για να αποκτήσει την τόσο απολαυστική γεύση του χρησιμοποιούνται τεράστιες ποσότητες βουτύρου, αλατιού ή ζάχαρης με αποτέλεσμα να φορτωνόμαστε με εκατοντάδες περιττές θερμίδες και να μην γλιτώνουμε την κατακράτηση υγρών. Αυτά πάνω – κάτω είναι γνωστά.

Εκείνο που πιθανότατα δεν γνωρίζεις είναι πως οι θερμίδες αλλάζουν ανάλογα με τη γεύση που επιλέγουμε! Γλυκό ή αλμυρό; Βούτυρο ή μπάρμπεκιου; Σοκολάτα ή καραμέλα;

Κάθε επιλογή διαφέρει από την άλλη θερμιδικά, με τους διατροφολόγους να τονίζουν τη σημασία του να ξέρουμε τι τρώμε προκειμένου να μην το παρακάνουμε με τις ποσότητες και τις λάθος μερίδες.

Είσαι έτοιμη να μάθεις πόσες θερμίδες σου χαρίζει ένα φλιτζάνι της αγαπημένης σου γεύσης pop corn;

Κράτα σημειώσεις.

  • Απλό pop corn (στον αέρα): 25 θερμίδες, <1 γραμμ. λιπαρά
  • Βουτύρου: 87 θερμίδες, 7,2 γραμμ. λιπαρά
  • Tυρί: 114 θερμίδες, 8,9 γραμμ. λιπαρά
  • Kαραμέλα: 146 θερμίδες, 4,9 γραμμ. λιπαρά
  • Σοκολάτα: 186 θερμίδες, 6,8 γραμμ. λιπαρά

Συμπερασματικά, λοιπόν, είναι καλύτερο να προτιμήσεις το απλό pop corn που είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και συνεπώς σε αντιοξειδωτικά!

πηγή