Advertisements

Πιπερόπιτα: Μια πεντανόστιμη πίτα με ζουμερή γέμιση με πιπεριές, φέτα και γραβιέρα

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

Advertisements

 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κίτρινες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 700 γρ. φύλλα χωριάτικα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
  • 200 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 γρ. σουσάμι

 

 

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Advertisements

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σοτάρουμε 20-30 λεπτά για να πέσει ο όγκος από τις πιπεριές και να καραμελώσουν όλα τα λαχανικά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28×36 εκ. και απλώνουμε 4-5 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Βάζουμε όλη τη γέμιση και φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Βάζουμε όλη τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Advertisements

Κλείνουμε τα φύλλα περιμετρικά τα φύλλα φτιάχνοντας ένα γείσο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα με τη σχάρα στο ψηλό σημείο στον φούρνο.

Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

 

Advertisements

 

Advertisements