Μην χασετε

Δεν θα μείνει κομμάτι: Η πιο νόστιμη Πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση που έχεις φάει

Πιπερόπιτα: Μια πεντανόστιμη πίτα με ζουμερή γέμιση με πιπεριές, φέτα και γραβιέρα

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 3 πιπεριές κίτρινες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 700 γρ. φύλλα χωριάτικα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
  • 200 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 γρ. σουσάμι

 

Advertisements

 

Διαδικασία

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Advertisements

Σοτάρουμε 20-30 λεπτά για να πέσει ο όγκος από τις πιπεριές και να καραμελώσουν όλα τα λαχανικά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28×36 εκ. και απλώνουμε 4-5 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Βάζουμε όλη τη γέμιση και φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Advertisements

Βάζουμε όλη τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τα φύλλα περιμετρικά τα φύλλα φτιάχνοντας ένα γείσο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα με τη σχάρα στο ψηλό σημείο στον φούρνο.

Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα