Ίσως να μην υπάρχει άνθρωπος που δεν του τρέχουν τα σάλια μπροστά σε ένα αχνιστό πιάτο μανιταρόσουπας (εκτός από αυτούς που δεν τρώνε μανιτάρια, τους οποίους ποτέ δεν καταλάβαμε). Εμείς πάντως σίγουρα δεν μπορούμε να αντισταθούμε και περιμένουμε να έρθουν τα γερά κρύα για να την απολαύσουμε ακόμα περισσότερο!

Υλικά
500γρ. λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μισά
1κ.σ. χυμό λεμονιού
1κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1κ.γ. αποξηραμένο
1/2 φύλλο δάφνης
1κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα ζωμός κοτόπουλου
1κ.γ. καλαμποκάλευρο, διαλυμένο σε 1κ.σ. νερό
ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάλτε μέσα στο multi τα μανιτάρια και το χυμό λεμονιού και αλέστε τα.
2. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια, το θυμάρι και τη δάφνη και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι τα υγρά των μανιταριών εξατμιστούν.
3. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου στο μείγμα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
4. Προσθέστε το διαλυμένο καλαμποκάλευρο και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώστε ή/και προσθέστε κι άλλο χυμό λεμόνι, ανάλογα με τα γούστα σας. Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.