Μην χασετε

Ποια είναι η καλύτερη άσκηση κατά την εγκυμοσύνη;

Advertisements

Το κολύμπι θεωρείται από τους ειδικούς μία από τις καλύτερες ασκήσεις για όλους μας αλλά κυρίως για τις εγκυμονούσες, όπως μας εξηγεί και ο καθηγητής James M. Pivarnik, Ph.D., από το Michigan State University.

Τα οφέλη της κολύμβησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το κολύμπι είναι μίας μορφής εξαιρετική άσκηση γιατί γυμνάζει ταυτόχρονα μυικές ομάδες όλου του σώματος, τόσο του άνω όσο και του κάτω κορμού. Βοηθά το καρδιαγγειακό σύστημα, τονώνει τους μυς και αυξάνει τη δύναμη. Είναι η πιο αντικραδασμική άσκηση χάρη στο νερό, σε βοηθάει να μην αισθάνεσαι το βάρος της κύησης, ενώ η πιθανότητα τραυματισμού είναι μηδαμινή.
Εάν προτιμήσεις την κολύμβηση ως άσκηση κατά την εγκυμοσύνη θα έχεις πολλά οφέλη: θα αισθάνεσαι καλύτερα, θα κοιμάσαι πιο ήρεμα, και θα ανταποκριθείς καλύτερα στις συναισθηματικές και σωματικές προκλήσεις της εγκυμοσύνης. Η κολύμβηση συνιστάται σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης αφού πρώτα έχεις συμβουλευτεί τον γιατρό που σε παρακολουθεί.

Ποιο είναι το καλύτερο στυλ κολύμβησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όπως τονίζει η Julie Tupler, RN, personal trainer, και ιδρύτρια του Maternal Fitness, το πρόσθιο ως στυλ κολύμβησης είναι μία από τις καλύτερες επιλογές γιατί δεν θα σε πιέζει, όπως και το ύπτιο αφού καθώς το σώμα σου θα είναι ανάσκελα δεν θα ασκείται πίεση στην κοιλιά σου.

Advertisements

Η κολύμβηση σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης

Στο πρώτο τρίμηνο: Εάν έχεις την ενέργεια και το κουράγιο κολύμπησε για 30 περίπου λεπτά καθημερινά. Η κολύμβηση το πρωί αποτρέπει τις πρωινές ναυτίες και σου προσφέρει ευεξία και ενέργεια για όλη την ημέρα.

Στο δεύτερο τρίμηνο: Πλέον έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς ότι είσαι έγκυος. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι από την γυμναστική σου ρουτίνα, απλά το μόνο που θα χρειαστείς είναι να προμηθευτείς ένα μαγιό κολύμβησης καθώς το παλιό σου μαγιό μπορεί να αρχίζει να σε πιέζει.

Στο τρίτο τρίμηνο: Η κολύμβηση αποτελεί την ιδανική άσκηση και στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης σου, ενώ θα σε βοηθήσει και στη σωστή θερμορύθμιση ιδίως τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Όπως εξηγεί και η Julie Tupler, η μόνη αλλαγή που θα αισθανθείς είναι πως κάποια είδη κολύμβησης μπορεί να σε δυσκολεύουν πλέον περισσότερο για αυτό καλό θα ήταν να συμβουλεύεσαι πάντα τον προπονητή σου.

4moms.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα