Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού, ο Θρασύβουλος Κονταξής, συμπλήρωσε: «Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτινου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», τονίζοντας ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην «Κιβωτό του κόσμου», δεν έχει πού αλλού να μείνει με την οικογένειά του.

 

Ο δικηγόρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα».

Advertisements

Όπως είπε μάλιστα, ο δεύτερος δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, η αλλαγή της κλειδαριάς στον κοιτώνα της δομής, όπου έμενε μέχρι χθες η οικογένεια «οδήγησε ένα ζεύγος ανθρώπων, μαζί με το ανήλικο παιδί τους, να διανυκτερεύσουν ενός του αυτοκινήτου γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε».

Και συμπλήρωσε:

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που είναι και το έχει δηλώσει εξ’ αρχής, αθώος».

Advertisements

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

newsit.gr

Advertisements