Σου έχει τύχει να βρεθείς σε συνεντέυξη για δουλειά ή σε κάποια φιλική συζήτηση και να πρέπει να περιγράψεις τον εαυτό σου; Είσαι σίγουρη πως γνωρίζεις καλά τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά του εαυτού σου που σε κάνουν αυτό που πραγματικά είσαι; Για παράδειγμα, πώς πιστεύεις ότι θα αντιδρούσες αν κάποιος σου αποκάλυπτε πως είχες μόλις 24 ώρες ζωής; Ποιο πρόσωπο είναι εκείνο στο οποίο στρέφεσαι αυτόματα όταν νιώθεις τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σου; Κάνε το τεστ…

Απάντησε στις ερωτήσεις που ακολουθούν με ειλικρίνεια. Προσπάθησε να μην το πολυσκεφτείς, αλλά να σημειώσεις στο «τεφτέρι» σου την απάντηση που «ανάβει» πρώτη στο μυαλό σου. Αυθόρμητα! Κάνε κλικ στο τέλος του άρθρου για να διαβάσεις τι σημαίνει κάθε σου απάντηση για την προσωπικότητά σου.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ QUIZ

1. Ένα κουτί βρίσκεται στη μέση του δρόμου. Πλησιάζεις και το επεξεργάζεσαι! Τι περιέχει;

2. Αν μπορούσες να επιλέξεις ένα μέρος για να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωή σου, που θα ήταν αυτό;

3. Περιπλανιέσαι στην έρημο μια ολόκληρη μέρα και ξαφνικά βλέπεις μπροστά σου σε απόσταση ενα χωριό. Ταυτόχρονα παρατηρείς μια όαση σε αντίστοιχη απόσταση. Που θα επιλέξεις να πας;

4. Τι θα έκανες αν ξαφνικά έχανες τα πάντα;

5. Αύριο είναι Κυριακή. Τι έχεις σκοπό να κάνεις;

6. Αν βρεθείς σε πολύ δύσκολη κατάσταση, σε ποιον θα στραφείς για βοήθεια;

7. Σε ποια ηλικία θα ήθελες να παραμείνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου;

8. Αν κάποιος σε ενημέρωνε πως έχεις μόλις 24 ώρες ζωής, πως θα τις περνούσες;

9. Ας υποθέσουμε πως μπορείς να σώσεις ένα μόνο αντικείμενο μέσα από το σπίτι σου που έχει πάρει φωτιά. Ποιο θα είναι αυτό;

ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ

Το κουτί στο δρόμο

Η απάντησή σου έχει σχέση με την εικόνα που έχεις για την τύχη που μπορεί να έχεις σε ανύποπτο χρόνο.

Αν έφτιαξες στο μυαλό σου ένα κουτί με κάτι που δεν είναι αξίας, τότε μάλλον πιστεύεις πως η τύχη δεν σου χαμογελά συχνά. Αν πάλι φαντάστηκες ένα κουτί γεμάτο αμύθητους θησαυρούς, τότε πιστεύεις ακράδαντα στην τύχη που θα σου φέρει κάποια στιγμή όλα αυτά που ζητάς. Τέλος αν δεν υπήρχε τίποτα στο κουτί, τότε δεν πιστεύεις καθόλου στην τύχη. Είσαι πιο πρακτικός άνθρωπος

To ιδανικό μέρος για να ζεις

Αν το μέρος που επιλέγεις είναι το σπίτι σου, η περιοχή σου, τότε ζεις μια άνετη και καλή ζωή. Αν πάλι επιλέξεις έναν απομακρισμένο προορισμό είσαι ονειροπόλα και ρομαντική. Τέλος αν δεν μπορείς να επιλέξεις που θέλεις να ζήσεις, τότε δεν έχεις δυνατούς δεσμούς με το μέρος που ζεις τώρα.

Από την έρημο στην όαση ή στο χωριό;

Η απάντησή σου στο δίλημμα όαση ή χωριό φανερώνει την επαγγελματική σου ηθική.

Η επιλογή της όασης είναι ενδεικτική ατόμου που προτιμά να παίξει πρώτα και μετά να εργάζεται. Δεν σου αρέσουν οι κανόνες και μπορείς να είσαι παρορμητική. Συχνά κωλυσιεργείς στη δουλειά σου και τρελαίνεσαι να αναλαμβάνεις πολλές υποχρεώσεις μαζί.

Αν επιλέξεις όμως το χωριό, τότε δεν σε ενοχλεί να αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεών σου. Ξέρεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου σωστά και να σχεδιάζεις την ημέρα προσεκτικά. Προτιμάς να τελειώσεις μια δουλειά πριν βάλεις άλλη στις υποχρεώσεις σου και αντιμετωπίζεις τα χρονικά περιθώρια με σοβαρότητα.

Αν κάποια στιγμή τα χάσεις όλα

Αν η απάντησή σου είναι πως θα κάνεις μια νέα αρχή, τότε μάλλον είσαι άνθρωπος που δεν φοβάσαι να πάρεις την ευθύνη πάνω σου για τις πράξεις σου. Μια γυναίκα που δεν αντιδρά απλά στις συμπτώσεις της ζωής. Σε αντίθετη περίπτωση ίσως φοβάσαι τι σου επιφυλάσσει η μοίρα και το αβέβαιο μέλλον σε παγώνει και σε αδρανοποιεί.

It’s Sunday

Αυτά που συνηθίζεις να κάνεις τις Κυριακές δείχνουν και τον τρόπο που ξοδεύεις τα χρήματά σου. Η Κυριακή είναι μέρα ελευθερίας και μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις. Αυτό σημαίνει πως μοιάζει με την ημέρα που έχεις χρήματα να ξοδέψεις όπως θέλεις.

Αν μείνεις σπίτι, τότε είσαι πολύ φειδωλή στα έξοδά σου και ξοδεύεις όσο λιγότερα γίνεται. Αν αποφασίσεις να κατέβεις για ψώνια, τότε έχεις την τάσει να ξοδεύεις ό, τι υπάρχει στην τσέπη σου. Αν πάλι επιλέξεις μια αθλητική δραστηριότητα ή βόλτα με φίλες τότε ξοδεύεις με προσοχή και ξέρεις να κρατάς χρήματα στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή.

Σε ποιον θα στραφείς για βοήθεια;

Αν στη δύσκολη στιγμή επιλέξεις να βρεις την άκρη μόνη σου, τότε ανήκεις μάλλον σε εκείνες που αισθάνονται ασφαλείς με τον εαυτό τους. Δυνατοί χαρακτήρες που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εκείνες πάλι που επέλεξαν τους φίλους ή την οικογένεια δεν μοιάζουν έτοιμες να αποδεχτούν όλη την ευθύνη των πράξεών τους σε μια δύσκολη στιγμή. Αν αναζητήσεις βοήθεια από ειδικό – δικηγόρο, λογιστή ή όποιον είναι αρμόδιος – τότε είσαι απλά ρεαλίστρια.

Η ιδανική ηλικία

Η ηλικία που επιλέγεις αντικατοπτρίζει την ηλικία που ήσουν πιο ευτυχισμένη και ένιωθες να ξεχειλίζεις από αυτοπεποίθηση. Αν είσαι από εκείνες που θέλουν να γυρίσουν στην παιδική τους ηλικία, μάλλον το κάνεις για να απαλλαγείς από τις δεκάδες ευθύνες που σε βαραίνουν στην ενήλικη ζωή. Συνήθως οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 40 επιλέγουν μια ηλικία δέκα χρόνια νεότερη.

24 ώρες στη γη

Αν την τελευταία σου μέρα επιλέξεις φίλους και οικογένεια τότε είσαι συναισθηματική από τη φύση σου. Αν πάλι προτιμήσεις τη μοναξιά, ίσως να είσαι κάπως αποκομμένη από τον περίγυρό σου. Εκείνες που επέλεξαν το πάρτι και τη διασκέδαση ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που υποτάσσονται στη μοίρα χωρίς αυτό να τους χαλάσει τη διάθεση. Τέλος, εκείνες που επέλεξαν να κρατήσουν την πληροφορία για τον εαυτό τους και να περάσουν την ημέρα τους όπως μια κάθε άλλη μέρα ανήκουν στις ελάχιστες που επιδεικνύουν θάρρος και προσαρμοστικότητα

Το αντικείμενο που σώζεις απ’ τις φλόγες

Είναι το αντικείμενο που έσωσες από τη φωτιά μια φωτογραφία ή ένα άλμπουμ; Τότε είσαι άτομο ιδιαίτερα συναισθηματικό. Αν πάλι το αντικείμενο είναι κάποιο ρούχο για να προστατεύεσεις τον εαυτό σου από τη φωτιά, τότε είσαι άτομο συμβατικό και προσεκτικό. Από την άλλη η επιλογή ενός αντικειμένου μεγάλης χρηματικής αξίας δείχνει άτομο που διακατέχεται από υλισμό. Τέλος, αν η επιλογή σου είναι το διαβατήριο ή ο υπολογιστής σου τότε είσαι πρακτικό μυαλό.