Μπισκότα που λιώνουν στο στόμα! Μπισκότα ιδανικά για εσένα που γυμνάζεσαι και θες να χάσεις βάρος, αλλά και για κολατσιό στο σχολείο.

Advertisements

 

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο ανάλατο
  • 5 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατεύεις με μίξερ το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και τη βανίλια.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτεις τη λευκή και μαύρη ζάχαρη, το μισό μείγμα αλευριού και το αβγό. Ανακατεύεις πολύ καλά και χτυπάς με μία σπάτουλα.
  • Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις το υπόλοιπο αλεύρι και τα καρύδια, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνεις μπάλες από τη ζύμη στο μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.
  • Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν.

 

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements