Μην χασετε

«Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι συνέχεια τον πατερ Αντώνιο. Κάνω προσευχή και εύχομαι να μπορέσει να αντέξει αυτό το διασυρμό»

Ηρακλής Μαλανδρίνος. Χίος

Δεν αντέχω θα γράψω. Με έχει πιάσει πονοκέφαλος και άλγος ψυχής φοβερό. Πέφτω να κοιμηθώ και σκέφτομαι συνέχεια τον π.Αντώνη. Κάνω προσευχή και εύχομαι να μπορέσει να αντέξει αυτό το διασυρμό. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι όχι. Με όση γνώση διαθέτω πιστεύω πως είναι όλα ψέματα. Τουλάχιστον όσα αφορούν τον ίδιο. Μα και αλήθεια να είναι ποιος είμαι εγω που θα κρίνω?

 

Είμαι βρωμερός και τρισάθλιος. Όποιος έχει το θράσος να διεκδικεί έστω ρανίδα καθαρότητας ας τον κρίνει. Εγώ όμως δε μπορώ να το κάνω διότι πονάω πολύ όταν ένας άνθρωπος διασύρεται. Μπορεί να του αξίζει θα πει κάποιος. Κι αν δεν του αξίζει? Έχετε βιώσει διασυρμό? Ξέρετε τι θα πει να σε φτύνουν και να σε λιθοβολούν πίσω απο το μέγα δικαστήριο του πληκτρολογίου και της οθόνης? Να περνάς απο την κρίση και την κατάκριση καθενός που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει προσφέρει το παραμικρό, δεν έχει βιώσει τον αγώνα και την αγωνία της προσφοράς και της κοινωνίας με τον άλλο?Συνήθως τέτοιου είδους άνθρωποι κρίνουν και κατακρίνουν, ενώ όσοι έχουν προσφέρει και προσφερθεί όπως ο π.Αντώνιος, σιωπούν και πονούν.

Advertisements

Ο Επίσκοπος του τον έθεσε σε αργία. Προκαλεί εντύπωση πως ένας βαθύτατα νωχελικός και αργός σε πράξεις Επίσκοπος, στη συγκεκριμένη περίπτωση έδρασε τόσο άμεσα και αποφασιστικά. Θα μου πεις κάτι παραπάνω ξέρει. Ναι αυτοί πάντα κάτι παραπάνω ξέρουν αλλά δε μας τα λένε ποτέ να τα ξέρουμε κι εμείς (ίσως είναι και αυτός ένας τρόπος επιβολής). Στα δύσκολα όμως είναι πάντοτε απόντες. Την παραμονή για τον ένα είναι πατέρας (και μπράβο του που είναι πατέρας) και την επομένη για τον άλλο πατριός? Όσο καλό λογισμό και να έχω δε μπορώ να μην πονηρευτώ και να κάνω χίλιες δυο σκέψεις κακές.

 

Ο Υπουργός δήλωσε άμεσα πως κόβει την επιδότηση και δεν ξέρω τι άλλο προς την οργάνωση. Θαρρεί πως τα έδινε σε ένα πρόσωπο και αυτό το πρόσωπο έκανε ταξίδια στη Χαβάη? Γιατί αν έχει τέτοια εντύπωση τότε είναι υπόλογος έναντι του ελληνικού λαού ο κ.Υπουργός για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Άν όμως ξέρει που τα έδινε θα έπρεπε να ντραπεί με την απόφαση του αυτή. Διότι τα χρήματα αυτά πήγαιναν σε παιδιά ορφανά, παιδιά φτωχά και παιδιά διαλυμένων οικογενειών. Παιδιά που ένας άνθρωπος πήρε την απόφαση μια μέρα να αφήσει τη βολή και το βόλεμα του και να τα μαζέψει απο το δρόμο και τη δυστυχία, απο το περιθώριο και την αδιαφορία, απο τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Λένε πως τα έβαζε να σκουπίζουν και να καθαρίζουν και να εργάζονται μέσα στις δομές. Έπρεπε δηλαδή να τα έχει σε ρωμαϊκά ανάκλιντρα να τα υπηρετούν δούλοι και σκλάβοι? Πως θα μάθει ένα παιδί να είναι εργατικό και δημιουργικό αν δεν το διδάξεις χειρωνακτικά?

Advertisements

Λένε πως τα μάλωνε. Ποιος πατέρας και ποια μάνα δεν μαλώνουν τα παιδιά τους? Όποιος γονιός δεν το κάνει δεν αγαπά αλλά μισεί το παιδί του. Φροντίζει να δημιουργήσει ένα τέρας που θα λειτουργεί αιώνια εις βάρος της κοινωνίας.

Λένε και θα πουν πολλά ακόμη. Δημοσιογράφοι και ιερός κλήρος ξερνάνε. Άκουσα παπά να λέει “καλά να πάθει” και πολλά άλλα. Δε μου κάνει εντύπωση. Όποιος είναι στο χώρο γνωρίζει πώς σκέφτονται οι περισσότεροι του χώρου. Ζήλεια, φθόνος, κακία και κουτσομπολιό χαρακτηρίζει δαύτους.

 

Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον π.Αντώνη και το έργο του, το παρακολουθώ απλά όπως οι περισσότεροι, αλλά απο παιδί έμαθα να είμαι με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους της κοινωνίας. Ο π.Άντώνης περνάει τη βάσανο αυτή του διασυρμού. Θεωρώ ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα σε μια κοινωνία που πολλάκις αδιαφορεί και κωφεύει στον πόνο και στην ανάγκη του άλλου. Δεν ξέρω τα λάθη του και αν υπάρχουν. Όλοι εσείς που τα ξέρετε και ανοίξατε τώρα το βρωμόστομα σας γιατί δεν τα λέγατε τόσο καιρό? Αυτό που ξέρετε και το λέω μετα βεβαιότητας είναι να πετάτε λάσπη, διότι το στόμα σας είναι λασπωμένο και βρωμερό.

Advertisements

Θρηνώ διότι ο π.Αντώνης και να δικαιωθεί και πάλι στη συνείδηση του μέσου νεοέλληνα θα είναι υπόλογος. Θρηνώ για το κακό που θα υποστούν αυτά τα παιδιά που βρήκαν μια αγκαλιά να κουρνιάσουν. Τα ίδια το μαρτυρούν άλλωστε. Θρηνώ γιατί η Πολιτεία και η κοινωνία που μέχρι χτες τον προσκύναγε και τον πρόβαλλε (και με αυτό διαφωνώ), σήμερα τον σταυρώνει και τον οδηγεί στην κρεμάλα χωρίς να γνωρίζει τίποτα. Θα μου πεις βέβαια αφού το είπαν οι φυλλάδες και τα πρωινάδικα θα είναι αλήθεια!!! Θρηνώ διότι η Εκκλησία δεν φρόντισε έγκαιρα να εντάξει την προσπάθεια του στους κόλπους της. Του το ζήτησε αλλά με τους όρους της. Πάντα η διοίκηση της Εκκλησίας επιβάλλει τους όρους της. Θέλει να ελέγχει ένα έργο όπως θέλει εκείνη και οχι όπως το παραλαμβάνει.

Πονάω πολύ για όλο αυτό και εύχομαι ο Χριστός και η Παναγία να δώσουν τη λύση γρήγορα.

 

alithinesgynaikes.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα