Μην χασετε

Πανεύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή!

Με τον υδράργυρο σταθερά σκαρφαλωμένο ψηλά, μια παγωμένη γρανίτα είναι ό,τι πρέπει για να δροσίσει τον ουρανίσκο- ακόμα καλύτερα, αν την έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας με βάση ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα!

Η συνταγή είναι απλούστατη και η απόλαυση εγγυημένη- δοκιμάστε τη και θα μας θυμηθείτε!

 

Υλικά

Advertisements

1/2 κούπα ζάχαρη

1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σας αρέσει)

 

Εκτέλεση

Advertisements

1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώστε τη ζάχαρη με 3 κουταλιές του γλυκού νερό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

2. Καθαρίστε το πεπόνι και κόψτε το σε κομμάτια. Ρίξτε το στο blender προσθέτοντας το σιρόπι και δουλέψτε το μέχρι να πάρετε ένα απαλό μείγμα. Ρίξτε το σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη.

3. Αφήστε το να παγώσει για 4 ώρες και στη συνέχεια, σπάστε τους κρυστάλλους και ανακατέψτε τη γρανίτα με ένα πηρούνι. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλες δυο φορές μέχρι να παγώσει εντελώς. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχετε την χαρακτηριστική υφη της γρανίτας αλλά αν δείτε πως έχει κρυσταλλώσει περισσότερο απο το επιθυμητό, μπορείτε να την χτυπήσετε γρήγορα στο blender πριν τη σερβίρετε.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα