«Τις μέρες που δεν με βλέπατε, ούτε κανένας άλλος με έβλεπε ήταν οι μέρες που απλά δεν μπορούσα καν να σηκωθώ ή να κάνω ο,τιδήποτε».

Στις 25 Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα, ψάξαμε και βρήκαμε μερικές ελληνίδες και ξένες διάσημες γυναίκες που κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο και δημοσιοποίησαν το πρόβλημα υγείας τους. Γυναίκες που είναι παράδειγμα προς μίμηση αφενός για τη σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας αφετέρου για το κουράγιο που απέδειξαν από τη μάχη αυτή.

Κάιλι Μινόγκ: Η διάσημη αυστραλή τραγουδίστρια το 2005 διαγνώστηκε με καρκίνου του μαστού και αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Σε συνέντευξη που έδωσε λίγο καιρό μετά περιγράφοντας τη διαδικασία της θεραπείας είχε αναφέρει ότι  «Δεν θέλω να μπω σε θλιβερές λεπτομέρειες. Αλλά ήταν δύσκολα. Τις μέρες που δεν με βλέπατε, ούτε κανένας άλλος με έβλεπε ήταν οι μέρες που απλά δεν μπορούσα καν να σηκωθώ ή να κάνω ο,τιδήποτε. Το να πάω μέχρι το μαγαζάκι στη γωνία ήταν μεγάλο κατόρθωμα… Αλλά το έκανα. Πήγαινα να πιω ένα καφέ και μετά γύριζα σπίτι».

article-2690489-1F9C702100000578-785_634x415

Advertisements
Advertisements