Πριν πας στα μαγαζιά για ψώνια αναζητώντας τα απαραίτητα, τα staples και τα εκκεντρικά κομμάτια θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου 4 πράγματα. Πρόκειται για 4 κανόνες, που θα αλλάξουν εντελώς τον τρόπο, που ψωνίζεις και θα αναβαθμίσουν το στιλ σου.

Advertisements

 

Νο 1. Σταμάτα να ακολουθείς στιλιστικές συμβουλές που δεν είναι κατάλληλες για εσένα.

Μπορεί στις τάσεις να κυριαρχούν κομμάτια, σιλουέτες, prints και χρώματα που δεν ταιριάζουν με τα δικά σου χαρακτηριστικά. Παράλληλα, στα social media μπορεί να συναντάς καθημερινά ”shopping hauls” των fashionistas με τη τελευταία λέξη της μόδας αλλά και συμβουλές για να τα εντάξεις στο στιλ σου. Αυτό δεν σημαίνει ό,τι πρέπει αναγκαστικά να τα ακολουθήσεις. Ανακάλυψε πρώτα τι σου ταιριάζει, ποια είναι αισθητική σου και τι αναδεικνύει τη σιλουέτα σου και έπειτα τις τάσεις που επικρατούν στο street style.

 

 

 

Advertisements

No 2. Σταμάτα να αγοράζεις ρούχα που εφαρμόζουν τέλεια σε άλλους.

Μπορεί να βλέπεις ένα φόρεμα, ένα παντελόνι ή οτιδήποτε άλλο να ταιριάζει σαν γάντι στις fashionistas και τους celebrities που ακολουθείς στα social media, ωστόσο, αυτό δεν σου εγγυάται πως εφαρμόζει το ίδιο υπέροχα πάνω σου. Προτού βάλεις στο shopping καλαθάκι σου το εκάστοτε κομμάτι προσπάθησε να δεις αν πραγματικά ταιριάζει στον σωματότυπο αλλά και την αισθητική σου.

  6 τρόποι για να βάλετε το βελούδο στις γιορτινές εμφανίσεις

 

 

No 3. Απέφυγε τα κομμάτια που δεν προσφέρουν στιλιστική ευελιξία.

Το ξέρουμε πως έχουμε κάνει λόγο αμέτρητες φορές για τη στιλιστική ευελιξία αλλά είναι ένα από τα θεμέλεια μιας κομψής γκαρνταρόμπας και μιας αντίστοιχης εμφάνισης. Μην σπαταλάς το budget σου σε ρούχα που θα φορέσεις μία ή τρεις φορές, ούτε στις ”ιδιαίτερες περιστάσεις”, καθώς η στιλιστική τους αξία είναι πολύ μικρή συγκρατικά με την τιμή τους.

 

Advertisements

 

 

Νο 4. Μην σπαταλάς τον μισθό σου σε κομμάτια που βρίσκονται απλά σε τιμή ευκαρίας.

Τέλος, επειδή κάτι βρίσκεται σε προνομιακή τιμή δεν σημαίνει πως αξίζει μία θέση στην γκαρνταρόμπα σου! Ταιριάζει με το στιλ σου; Μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με τα υπόλοιπα κομμάτια της συλλογής σου; Θα το φορέσεις σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις; Θα σε κάνει να νιώθεις υπέροχα; Αναδεικνύει τη σιλουέτα σου; Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να έχει στο μυαλό σου όταν πας για ψώνια.

  Μπότες: Τα 5 στιλ που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος τον χειμώνα

 

 

ΠΗΓΗ

Advertisements
Advertisements