Κατά συρροή δολοφόνος 70 γυναικών, ισχυρίζεται μία γυναίκα από την Αϊόβα των ΗΠΑ ότι είναι ο πατέρας της, πυροδοτώντας μια μεγάλη έρευνα της αστυνομίας.

 

Ειδικότερα, η Λούσι Στάντι υποστήριξε ότι ο πατέρας της, Ντόναλντ Ντιν Στάντι, σκότωσε από 50 έως 70 γυναίκες, σε διάστημα 30 ετών και μάλιστα, όπως υπογράμμισε, ο πατέρας της είχε «στρατολογήσει» εκείνη και τον αδερφό της, βάζοντάς τους να τον βοηθάνε να μετακινήσει τα πτώματα των νεαρών γυναικών, που φέρεται να ήταν θαμμένα κοντά σε ένα πηγάδι στην ιδιοκτησία του.

Όπως ανέφερε στο Newsweek «ξέρω πού είναι θαμμένα τα πτώματα. Απλώς μας έλεγε ότι έπρεπε να πάμε στο πηγάδι και ήξερα τι σήμαινε αυτό. Κάθε φορά που πήγαινα στο πηγάδι ή στους λόφους, δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα. Νόμιζα ότι θα με σκότωνε, φοβούμενος ότι δεν θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό».

Ο σερίφης της κομητείας Φρεμόντ στην Αϊόβα, Κέβιν Έιτροουπ, ανακοίνωσε πως δύο αστυνομικά σκυλιά, που εστάλησαν στην τοποθεσία που υπέδειξε η γυναίκα, μύρισαν και, σύμφωνα με τις αντιδράσεις τους, κρίνεται ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πτώματα σε αποσύνθεση στην περιοχή.

Advertisements

Όπως επεσήμανε ο σερίφης «πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία, αλλά δεν έχουμε ως ώρας κανένα αποδεικτικό στοιχείο πέραν των αντιδράσεων των σκυλιών, που υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη πτωμάτων σε αποσύνθεση στο σημείο. Χρειαζόμαστε περισσότερες αποδείξεις».

Αναγνώρισε ότι η έρευνα με τα σκυλιά προσδίδει μια κάποια αξιοπιστία στους ισχυρισμούς της Λούσι Στάντι και προανήγγειλε ότι το γραφείο του θα συντονιστεί με το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών της Αϊόβα, προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω το ζήτημα.

Οι Αρχές ξεκίνησαν να εξετάζουν τους ισχυρισμούς της Στάντι το 2021, αλλά χρειάστηκε να εντοπίσουν το πηγάδι και να πάρουν το ΟΚ από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του ακινήτου και τις γειτονικές ιδιοκτησίες, ώστε να πραγματοποιήσουν έρευνες, σύμφωνα με τον σερίφη.

Όπως αναφέρει το Newsweek, ο Ντόναλντ Στάντι θεωρείται ύποπτος για το ότι παρέσυρε γυναίκες, οι οποίες ήταν ως επί το πλείστον ιερόδουλες και τις μετέφερε στο κτήμα του, πριν τις σκοτώσει.

Advertisements

 

Ο κατά συρροή δολοφόνος έσπαγε ή κλωτσούσε τα κεφάλια των θυμάτων του

Η κόρη σημείωσε στο Newsweek ότι ο ευέξαπτος και τακτικά μεθυσμένος πατέρας της, που φέρεται να πέθανε στα 75 του, το 2013, συνήθως έσπαγε ή κλωτσούσε τα κεφάλια των θυμάτων του, μέσα σε ένα τρέιλερ όπου έμενε η οικογένεια.

Η κόρη τόνισε επίσης ότι ο πατέρας της, κατά συρροή δολοφόνος, φρόντιζε τα παιδιά του να γνωρίζουν τι έκανε, ενώ ο αδερφός της φέρεται να αυτοκτόνησε στα 39 του.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι είχε μιλήσει για το εν λόγω θέμα σε δασκάλους και ιερείς, καθώς και στις Αρχές επιβολής του νόμου σε όλη την Αϊόβα και τη γειτονική Νεμπράσκα, αλλά, όπως υποστηρίζει «κανείς δεν με άκουγε».

Advertisements