Μην χασετε

«Ο παππούς ο Νίκος, ο παππούλης μου, δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξέρετε εσείς»: Σuγκινεί το «αντίο» της εγγονής του Νίκου Ξανθόπουλου

Ο θάνατος του Νίκου Ξανθόπουλου σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, αλλά και σε όσους τον αγάπησαν μέσα από τις ταινίες του. Η εγγονή του, Ελένη, αποχαιρέτησε τον αγαπημένο παππού της με μία ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Ο παππούς ο Νίκος, ο παππούλης μου, δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξέρετε εσείς.

Ο παππούς μου ήταν πολύ απλά παρόν. Διακριτικός, ήσυχος, και ίσως λίγο μοναχικός. Απλώς ήταν πάντα εκεί.

Όταν πια έβαζα γλώσσα μέσα, επέστρεφα το βλέμμα του: καμία λέξη. Του έκλεινα το μάτι κι εκείνος μου χαμογελούσε. Το χαμόγελό του αρκετά σπάνιο φαινόμενο. Έλαμπαν τα μάτια του σαν αστέρια.

Advertisements

Ήταν για εμάς παράδειγμα αξιοπρέπειας και ηθικής.

Η παρουσία του αισθητή ακόμα και μέσα από την ησυχία του.

Όπως είπα στην αρχή, τον παππούλη μου δεν τον ξέρετε όπως τον ξέρω εγώ. Εσείς τον γνωρίζετε αλλιώς -ίσως και να τον ξέρετε καλύτερα από εμένα. Παρόλ’ αυτά τον καταλάβαινα και εκείνος καταλάβαινε εμένα.

Θα μου λείψεις παππούλη μου. Έχω τόσα ακόμα παράπονα να μοιραστώ μαζί σου για τις σπουδές μου. Τόσα να σου πω για το γύρισμα της ταινίας μου. Λαχταρώ να σε ακούσω να μου λες ότι βγαίνω πολύ και ότι θά’πρεπε να διαβάζω περισσότερο.

Advertisements

Θα λείψεις σε όλους μας πολύ!

Στην οικογένεια, στους φίλους, και στους θαυμαστές.

Ποτέ δεν μπορούσα να ποσοτικοποιήσω τον αριθμό των ανθρώπων που σε λάτρευαν μέχρι σήμερα. Θα μείνεις “αθάνατος” χάρη σε όλους που σε θαυμάζουν και σε αγαπούν.

Ξέρω πως θα μας βλέπεις όλους από ψηλά. Και δεν θα ξεχνάω να σου κλείνω το μάτι.»

Advertisements

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα