Ο σεφ Jamie Oliver μοιράζεται τρεις συνταγές με μόνο 5 υλικά και είναι πεντανόστιμες.

Advertisements

 

Εύκολη καρμπονάρα με λουκάνικα

 

Advertisements

Υλικά

  • 150 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 3 λουκάνικα
  • ½ ματσάκι φρέσκο ​​ μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 30  γραμμάρια τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, στη συνέχεια αποστραγγίζουμε, διατηρώντας ένα φλιτζάνι νερό μαγειρέματος. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια και τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με  μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Advertisements

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το ανακατεύουμε μαζί με το αυγό σε ένα μπολ προσθέτοντας σιγά σιγά το βρασμένο νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη παρμεζάνα, όχι όλη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα στα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μη γίνει το αυγό ομελέτα.

Στο τέλος προσθέτουμε το μίγμα με τα λουκάνικα και την υπόλοιπη παρμεζάνα στα ζυμαρικά και απολαμβάνουμε.

 

Μπριζόλα με σπαράγγια και τζίντζερ 

Advertisements

 

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
  • 340 γραμμάρια σπαράγγια
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 2 κουταλιές σάλτσα  μαύρων φασολιών

Εκτέλεση 

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε  το σκόρδο και το τζίντζερ. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν πάρει χρώμα το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο ζεστό τηγάνι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπριζόλες και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε τη σάλτσα φασολιών και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε μαζί με το τζίντζερ.

Advertisements

 

Τραγανό κοτόπουλο

 

Υλικά 

Advertisements
  • 4 κοτόπουλα χωρίς κόκαλα και χωρίς το στήθος
  • 2 φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 30 γραμμάρια ρόκα

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα κοτόπουλα για να έχουνε το ίδιο πάχος. Χτυπάμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Στη συνέχεια περνάμε το κοτόπουλο από τα τρίμματα ψωμιού και τα τηγανίζουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για τρία λεπτά για κάθε πλευρά. Σερβίρουμε μαζί με ρόκα κα φέτες λεμονιού.

 

Πηγή

Advertisements
Advertisements