Γυναίκα με καρκίνο που είχε χάσει την περίοδό της κατάφερε να γεννήσει φυσιολογικά.

Advertisements

 

Ήταν Ιούνιος του 2019, όταν οι γιατροί αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη θεραπεία με κύτταρα CAR-T, η οποία είχε εγκριθεί στη Βρετανία μόλις το 2018.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να αφήσουν τις γυναίκες άγονες και η κα Gray δεν είχε περίοδο για ένα χρόνο.

Η CAR-T είναι ένα είδος ανοσοθεραπείας που περιλαμβάνει τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς, ώστε να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Μετά την θεραπεία, ο γιος της Walter γεννήθηκε στη συνέχεια με φυσικό τρόπο.

Advertisements

Η Gray δήλωσε: «Ο Walter γεννήθηκε φυσιολογικά. Δεν φοβόμουν να πεθάνω, αλλά φοβόμουν να αφήσω πίσω μου τον Harper. Ήταν μερικά απίστευτα δύσκολα χρόνια και έχασα πολλά από την πρώτη γεύση της μητρότητας όσο η Harper ήταν μωρό.

Η χημειοθεραπεία με ταλαιπώρησε πολύ και έτσι δεν μπορούσα να φροντίζω την κόρη μου, οπότε ο Daley, ο αρραβωνιαστικός μου, έπρεπε να είναι μπαμπάς πλήρους απασχόλησης. Είμαι αποφασισμένη να αξιοποιήσω στο έπακρο κάθε λεπτό με τον Walter. »

«Ο Walter είναι το μικρό μας θαύμα. Αν δεν υπήρχε η θεραπεία CAR-T στο Christie κανένας από εμάς δεν θα ήταν εδώ τώρα». Η γυναίκα έχει πλέον απαλλαγεί από τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο.

Advertisements

Ο καθηγητής Adrian Bloor, σύμβουλος αιματολόγος στο Christie εξήγησε ότι η θεραπεία της έσωσε τη ζωή. «Η Sammy ήταν ένας από τους πρώτους ασθενείς μας με CAR-T, και τότε η νεότερη.»

Advertisements