Μια 32χρονη μαμά με επιλόχειο κατάθλιψη, εκφράζει το παράπονό της προς τον άντρα της ο οποίος, θέλοντας να την ενθαρρύνει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, την φωνάζει «γουρουνίτσα» του.

Advertisements

 

Η γυναίκα παραδέχεται ότι από τότε που γέννησε, δυσκολεύεται πολύ να χάσει τα παραπανίσια κιλά. «Δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου τα βράδια, ενώ το πρωί δυσκολεύομαι πολύ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά “σκοτεινοί”» εξομολογείται και συνεχίζει:

 

«Ο σύντροφός μου, όμως, εστιάζει κυρίως στα κιλά που δεν μπορώ να χάσω. Προσπαθεί να με ενθαρρύνει να κάνω δίαιτα και γυμναστική, αλλά με τον λάθος τρόπο. Με αποκαλεί “γουρουνίτσα” και, παράλληλα, έχει πει σε όλους τους φίλους και τους συγγενείς μας να με φωνάζουν έτσι υποτίθεται για να με βοηθήσουν να αδυνατίσω. Επιπλέον, λέει και στα μεγαλύτερα παιδιά μας να με φωνάζουν “γουρουνίτσα”….».

Η γυναίκα γράφει σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως ο άντρας της την αγαπάει, όπως ο τρόπος του δεν την βοηθάει να νιώσει καλά με τον εαυτό της. «Μισώ αυτό το παρατσούκλι, αλλά λέει ότι πρέπει να με παρακινήσει να χάσω βάρος. Εκείνος πιστεύει πραγματικά ότι με βοηθάει με αυτό τον τρόπο, αλλά εγώ αισθάνομαι ότι με υπονομεύει».

 

Advertisements

Μάλιστα, η απογοήτευσή της μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν τοις προάλλες της έβαλε τις φωνές μπροστά σε όλη την οικογένεια την ώρα που έτρωγε, ενώ τα παιδιά όταν την βλέπουν την φωνάζουν “γουρούνα” και μιμούνται τους ήχους των γουρουνιών.

Οι άνθρωποι που διάβασαν την ανάρτηση ήταν ξεκάθαροι: κανείς δεν πρέπει να προσβάλλει τον άλλον για το σώμα του και, φυσικά, δεν πρέπει να δίνουμε αυτό το παράδειγμα στα παιδιά! Όταν αγαπάς κάποιον, δεν τον προσβάλλεις. Τον βοηθάς με ευγένεια και τρυφερότητα και όχι αποκαλώντας τον «γουρούνα».

 

Πηγή: mirror.com

Advertisements