Μην χασετε

«Ο άντρας μου με εγκατέλειψε για την καλύτερή μου φίλη, αφότου έχασε εκείνη τον σύζυγό της»

Advertisements

Περνάω πολύ δύσκολα αυτή τη στιγμή, καθώς ο άντρας μου άφησε εμένα και τις δύο μου κόρες, για την καλύτερη μου φίλη. Το τρελό σε όλη την ιστορία είναι είναι ότι πριν από τρείς μήνες, αυτοκτόνησε ο σύζυγος της. Στάθηκα δίπλα της, και στις κόρες της. Εγώ έμοιαζα περισσότερο με θλιμμένη χήρα, παρά εκείνη.

 

Σοκαρίστηκα πάρα πολύ. Ο άντρας μου μας άφησε, και μου ορκίζεται ότι ξεκίνησαν να βγαίνουν μετά, αλλά υπάρχουν αρκετά σημάδια ότι αυτή η κατάσταση συνέβαινε από πριν. Ο γάμος μας ήταν αρκετά καλός, μέχρι που μπήκε εκείνη στη μέση. Τώρα υπάρχουν τέσσερα μικρά κορίτσια στη μέση, και τα δικά μου παιδιά το έχουν πάρει πολύ άσχημα. Οι κόρες της θέλουν να λένε στις δικές μου τι κάνουν μαζί με τον άντρα μου, και πως περνάνε. Νομίζω θα τρελαθώ!

 

Αγαπητή φίλη,

Advertisements

Νομίζω ότι το “περνάω δύσκολα αυτή τη στιγμή”, είναι λίγο μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση. Σε πρόδωσαν οι δύο άνθρωποι που εμπιστευόσουν περισσότερο, και αυτό είναι καταστροφικό. Το να καθοδηγήσεις όμως την κατάσταση που έμεινε πίσω, ίσως να είναι ακόμα δυσκολότερο.

Το ότι τα παιδιά σου ακούν τις περιπέτειες των φίλων τους, με τον πατέρα που μόλις τις εγκατέλειψε και όλο αυτό ναι, είναι συναισθηματικό βασανιστήριο. Μπορεί να νιώθεις το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια σου και πως έχεις λίγους ανθρώπους για να στραφείς. Θα πρέπει να φαίνεται αδύνατο να βγείς απ’ το σκοτάδι. Οι πληγές σου μπορεί να φαίνονται ακόμα πολύ νωπές, αλλά εφόσον ήρθαν έτσι τα πράγματα θα πρέπει να προσπαθήσεις.

 

Δεν θα τους ευχόμουν τα χειρότερα, αλλά η σχέση τους έχει πάρα πολλές πιθανότητες να μην αντέξει.

Αρχικά να σου πω, ότι για κάποιο παράξενο λόγο, άσχετα ότι φαίνεται μια απίστευτη ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι παρόμοιο. Για όσους έχουν βρεθεί πρόσφατα σε μια τέτοια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, τους δημιουργείται μια τεράστια ανάγκη να βρούν κάτι άλλο, και να σβήσουν κάθε συναίσθηση. Το πένθος ή οποιαδήποτε εμπειρία κοντά στον θάνατο, μπορεί να μας προκαλέσει μια ανεπιθύμητη ένωση, η οποία μπορεί να είναι θετική και να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, αλλά μπορεί επίσης να είναι αυτοκαταστροφική. Όποιο και να ήταν το γεγονός που προκάλεσε την απώλεια – αυτοκτονία, ατύχημα, αρρώστια- φέρνει καινούρια πάθη και απρόσμενες σχέσεις στην πορεία.

Advertisements

 

 

Η καλύτερη σου φίλη και ο σύζυγος σου, είναι δύο ∈ραστές που ήρθαν κοντά όταν θρηνούσαν, και θα έχουν αρκετές τύψεις, αν ζήσουν στο μέλλον μαζί. Δεν θα τους ευχόμουν κάτι κακό, αλλά οι πιθανότητες να κρατήσει η σχέση τους, είναι πάρα πολύ λίγες. Είτε είναι απλά σ∈ξ ή οι τύψεις που τους οδηγούν να κάνουν την σχέση από κρυφή σε δημόσια, αυτό που έχει συμβεί μεταξύ τους, καθοδηγείται από τα πιο βασικά τους ένστικτα. Είτε η σχέση τους ξεκίνησε πριν ή μετά την αυτοκτονία του συζύγου της,  θα είναι πάντα συνδεδεμένη με αυτό το τραγικό περιστατικό. Εφόσον αδιαφορούν συναισθηματικά, δεν δίνουν σημασία στις ανάγκες των 4 παιδιών, και βάζουν τον εγωισμό των πράξεων τους πάνω από όλα, δεν αξίζουν το παραμικρό.

 

 

Το να κάθεσαι απλά και να περιμένεις να τελειώσει η αρρωστημένη σχέση τους δεν είναι υγιές, και μπορεί να σου πάρει πάρα πολύ χρόνο να ξεπεράσεις την αγωνία σου. Πρέπει να σηκωθείς, να βρείς γαλήνη, να είσαι ώριμη για το χειρισμό αυτής της κατάστασης, διπλωματική με τα παιδιά, να μην ισχυρίζεσαι ότι μόνο εσύ φέρεσαι ηθικά, αλλά φρόντισε να συμπεριφέρεσαι ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Advertisements

Θα ανακουφιστείς αν μπορέσεις να δείς πέρα από τον πόνο. Θα καταφέρεις να ανακτήσεις τη χαμένη σου περηφάνια από αυτή την διπλή προδοσία και να ξεπεράσεις την εγωιστική, συναισθηματική κατάσταση, βγαίνοντας πιο σοφή και έτοιμη να επωφεληθείς από μια ζωή που έχει άπειρες εμπειρίες. Θα είναι σωστό και για εσένα αλλά και για τα παιδιά σου. Και ας μην ξεχνάμε και τα άλλα αθώα θύματα – τα παιδιά της φίλης σου, τα οποία όσο και αν απολαμβάνουν την συντροφιά του συζύγου σου, αναμφίβολα θα προτιμούσαν να είχαν τον δικό τους πίσω, και τον άλλο πίσω σε εσένα.

 

Αν μπορείς να διαχωρίσεις την απολύτως κατανοητή αίσθηση της προδοσίας που νιώθεις, να είσαι μεγαλόψυχη, και να φροντίσεις τα κορίτσια να περνούν καλά με τον πατέρα τους. Έτσι θα μπορέσεις να μεταμορφώσεις μια άσχημη κατάσταση σε κάποια που να μπορείς να ανεχτείς. Προσπάθησε να αποκτήσεις τον έλεγχο, για το δικό σου μέλλον. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσένα να θεραπεύσεις τις πληγές σου, παρά να βυθιστείς στη μιζέρια σου. Έκαναν την επιλογή τους. Τώρα ότι και να συμβεί στη σχέση τους, το μέλλον είναι δικό σου για να κάνεις κι εσύ τις δικές σου.

singleparent.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα