Η Άτζελα, 35 ετών, θα μπορούσε να είχε μείνει με τον άπιστο σύζυγό της μετά τη γέννηση του μωρού τους. Αντ ‘αυτού, επέλεξε να μεγαλώσει το μωρό της μόνη της ως ανύπαντρη μαμά. Αυτή είναι η ιστορία της:

 

Ο σύζυγός μου, ο Αντρέας και εγώ, ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν ανακαλύψαμε ότι πρόκειται να γίνουμε γονείς. Προσπαθούσαμε για μερικά χρόνια να κάνουμε παιδί, φυσικά και πλησιάζαμε στο να τα παρατήσουμε, μέχρι να ανακαλύψουμε ότι επρόκειτο να γίνουμε γονείς μέσα στον επόμενο χρόνο!

Αλλά η ευτυχία μου σταμάτησε όταν ήμουν μόλις οκτώ μηνών έγκυος και έμαθα ότι ο σύζυγός μου είχε παράλληλη σχέση.

Advertisements

 

Λίγο καιρό αφότου ανακάλυψα ότι περίμενα παιδί, η σeξουαλική μας ζωή σταμάτησε να υπάρχει. Παρόλο που ήξερα ότι ήταν ασφαλές να κάνουν σeξ οι έγκυες, δεν ήθελα να κάνω στην εγκυμοσύνη μου, γι ‘αυτό και απέφευγα το σeξ μαζί του στην αρχή, και μέχρι τον τέταρτο μήνα, δεν ήθελα καθόλου και το απέφευγα εντελώς.

Μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου, ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε να κάνουμε σeξ πάνω από τέσσερις μήνες. Παρατήρησα επίσης ότι φαινόταν απόμακρος αλλά το απέδωσα στο άγχος.

Λίγες εβδομάδες πριν από τη γέννα, μια γειτόνισσα μου είπε ότι είδε τον Αντρέα. Ψώνιζε με μια γυναίκα που σαφώς δεν ήμουν εγώ. Τρελάθηκα. Όταν της είπα ότι θα ‘ταν μάλλον κάποιος που θα του έμοιαζε, απάντησε ότι ο σύζυγός της είχε τραβήξει φωτογραφίες του ζευγαριού.

Advertisements

 

Είπε ότι δεν ήθελαν να ασχοληθούν με τα συζυγικά μου ζητήματα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν δει τον Αντρέα περισσότερο απο 3-4 φορές με την ίδια γυναίκα να κυκλοφορεί απροκάλυπτα. Επέμεινε ότι δεν υπήρχε κανένα λάθος γι ‘αυτό. Όταν μου έδειξε τις φωτογραφίες στο τηλέφωνό της, ένιωσα τόσο αδύναμη που έπρεπε να καθίσω.

Όταν του μίλησα για το συμβάν, έκανε σαν να μην είχε ιδέα για το ποιό πράγμα μιλούσα, αλλά μετά του είπα ότι είχα φωτογραφικά στοιχεία δικά του να ψωνίζει και τρώει μαζί με μια άλλη γυναίκα.

Αυτό προκάλεσε κάτι στον Αντρέα που με εξέπληξε. Αντί να αναλάβει την ευθύνη για την απαίσια συμπεριφορά του, μου έριξε την ευθύνη! Δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Advertisements

 

Μου είπε ότι αφού άρχισα να φουσκώνω, δεν ένιωθε πλέον σeξουαλική έλξη απέναντί μου. Με κατηγόρησε επίσης ότι αγνόησα τις σeξουαλικές του ανάγκες. Ένιωσε ότι νοιαζόμουν περισσότερο για το αγέννητο μωρό μας από αυτόν και, εξαιτίας του θυμού, αποφάσισε να προχωρήσει με μια τυχαία γυναίκα που συνάντησε σε ένα μπαρ. Είπε ότι τον έκανε να αισθάνεται σαν άντρας. Ήμουν έξαλλη.

Ήταν τέτοια η σύγχιση, που άρχισα να βιώνω συσπάσεις, οι οποίες με ανάγκασαν να γεννήσω νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ανησυχούσα μη χάσω το μωρό μου, αλλά οι γιατροί με διαβεβαίωσαν ότι θα ήταν εντάξει.

Όταν γέννησα το κοριτσάκι μου, μόνο η μαμά και η αδελφή μου ήταν μαζί μου. Δεν ήθελα ο Αντρέας να ναι εκεί και του είπα για την κόρη μας λίγες μέρες μετά τη γέννησή της.

Advertisements

Υπέβαλλα αίτηση διαζυγίου από τον Αντρέα λίγο μετά τον τοκετό. Δεν το περίμενε. Το μόνο που ήθελε ήταν να βλέπει την κόρη του τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να είναι μέρος της ζωής της.

 

Ακόμα κι αν και εκείνος ήταν άπιστος, του δέχτηκα αυτά τα αιτήματα. Ήταν ο πατέρας της. Ο Αντρέας μου ζήτησε πολλές φορές να τον συγχωρέσω, υποσχόμενος ότι θα ήταν καλύτερος σύζυγος.

Θα μπορούσα να πω ότι το εννοούσε, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Γνωρίζω τον εαυτό μου και ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να τον εμπιστευτώ ποτέ ξανά όσο ζω. Πώς μπορείς να μείνεις παντρεμένος με ένα άτομο που δεν εμπιστεύεσε;

Advertisements

Με βοηθά οικονομικά, αλλά έχω επιλέξει να μεγαλώσω μόνη μου την κόρη μας. Δεν θέλω να βλέπει τους γονείς της να μαλώνουν όλη την ημέρα εξαιτίας κάτι που συνέβη πριν γεννηθεί.

 

Ελπίζω επίσης να της δείξω ότι μια γυναίκα δεν χρειάζεται να μείνει με έναν εξαπατημένο σύζυγο για χάρη των παιδιών τους.

Αυτό δεν πρέπει να υπάρχει σε έναν γάμο.

Advertisements

Μακάρι ο Αντρέας να μην το είχε κάνει, αλλά το έκανε, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να συγχωρήσω ή να ξεχάσω.

 

Από singleparent.gr

 

Advertisements
Advertisements