Μια καλή επιδερμίδα οφείλεται στον σχολαστικό καθαρισμό και στην καλή αφαίρεση του μακιγιάζ μας.

Advertisements

 

Δείτε παρακάτω 6 συμβουλές για να κάνετε σωστά ένα καλό ντεμακιγιάζ.

Πάρτε το αργά

Όσον αφορά κυρίως την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, όσο πιο αργά προχωράτε, τόσο το καλύτερο. Αφήστε την τεχνολογία να κάνει τη δουλειά της. Εφαρμόστε ντεμακιγιάζ και αφήστε το να καθίσει το δέρμα σας από μόνο του αφήνοντας το λίγο περισσότερο χρόνο. Δώστε του λίγα λεπτά, ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας για παράδειγμα. Αυτό θα μαλακώσει τη μάσκαρα, το concealer και τη σκιά, ώστε να γλιστρά εύκολα και σχολαστικά μόλις το σκουπίσετε. Αν το κάνετε αυτό, δεν θα βρείτε μουτζούρες κάτω από τα μάτια σας το πρωί.

 

Advertisements

 

Το σαπούνι και το νερό λειτουργούν καλύτερα από τα μαντηλάκια μακιγιάζ.

Κατά βάθος ήδη γνωρίζατε ότι τα μαντηλάκια μακιγιάζ ακούγονταν πολύ καλά για να είναι αληθινά, σωστά; Τα μαντηλάκια μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό αρχικό βήμα στην αφαίρεση του μακιγιάζ αλλά στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούνται καλύτερα για την αφαίρεση του μακιγιάζ πριν από τον καθαρισμό. Ιδανικά θα πρέπει να ακολουθήσει μια σωστή “συνεδρία” πάνω από το νεροχύτη. Κάνοντας το λάθος να  χρησιμοποιείτε μόνο αυτή τη μέθοδο πριν τον ύπνο τελικά καταλήγετε με πολλά επιπλέον συστατικά που τελικά δεν είναι απαραίτητα στο δέρμα. Η χρήση νερού είναι αυτό που πραγματικά θα αφαιρέσει τα υπολείμματα και θα προετοιμάσει το δέρμα σας για μια καλή νύχτα.

 

Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα

Οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν για το πλύσιμο του προσώπου προϊόντα που δεν είναι φτιαγμένα για να αφαιρούν το μακιγιάζ. Αν υποψιάζεστε ότι και το δικό ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε πρώτα ένα ντεμακιγιάζ όπως το νερό μικυλλίου – ή να σκεφτείτε να αλλάξετε το λάδι ή το βάλσαμο καθαρισμού σας. Αυτά είναι από τα πιο αποτελεσματικά για την απομάκρυνση ακόμη και του πιο επίμονου μακιγιάζ, όπως θεμέλια, υγρά κραγιόν και χρωστικές φρυδιών. Αν παρόλα αυτά σκέφτεστε πως το “λαδι” δεν καταπολεμά το “λάδι” τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα νέα καθαριστικά με ελειώδη βάση, κάνουν θαύματα!

 

Advertisements

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τις άκρες των βλεφάρων σας

Εάν υπάρχει μια ζώνη που συχνά παραμελείται κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ, είναι η άπιαστη άκρη του βλεφάρου σας, όπου το concealer και η μάσκαρα μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου – και να οδηγήσουν σε ερεθισμό των ματιών. Μια μπατονέτα με έλαιο καρύδας μπορεί να κάνει θαύματα αφού θα “σπάσει” όλα τα υπολείμματα και στη συνέχεια το προϊόν καθαρισμού θα εισχωρήσει βαθύτερα.

 

 

Σπρώξτε τα μαλλιά σας πίσω και καθαρίστε τη γραμμή των μαλλιών

Το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Όταν είναι περασμένα μεσάνυχτα και το μαξιλάρι σας καλεί, ακόμη και ένα εύκολο βήμα όπως το να πιάνετε τα μαλλιά σας σε ένα pony tail μπορεί να μοιάζει με υπερβολική προσπάθεια. Αλλά αν δεν το κάνετε αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα σταματάτε μερικά εκατοστά από τη γραμμή των μαλλιών σας όταν πλένετε το πρόσωπό σας. Έτσι, συχνά συσσωρεύονται υπολείμματα μακιγιάζ γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας, γεγονός που οδηγεί σε φραγμένους πόρους και breakouts.

Advertisements

 

Η αφαίρεση του μακιγιάζ ακολουθείται από ενυδάτωση 

Ακόμα κι αν δεν έχετε ξηρό δέρμα, η αφαίρεση του μακιγιάζ θα πρέπει πάντα να ακολουθείται με στοχευμένη ενυδάτωση. Βάλτε στα χείλη σας balm, ταμπονάρετε την κρέμα ματιών και στη συνέχεια εφαρμόστε το serum και την ενυδατική στο πρόσωπο σας.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements