Νόρα Βαλσάμη: Η λαμπερή καριέρα, ο γάμος και το πρόβλημα υγείας που την απομόνωσε στο σπίτι της.

Advertisements

 

Η Νόρα Βαλσάμη είναι από τις ηθοποιούς που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στον ελληνικό κινηματογράφο. Η λαμπερή της καριέρα, η ηλικία της και όλο το βιογραφικό της είναι αρκετά υψηλά σε αναζητήσεις, και εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όσα πρέπει να γνωρίζετε για εκείνη.

Νόρα Βαλσάμη: Η ηλικία και οι ταινίες

  • Η Νόρα Βαλσάμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1948 στο Κάιρο της Αιγύπτου και η ηλικία της είναι 74 ετών.
  • Η Νόρα Βαλσάμη σπούδασε χορό και ρυθμική στην Αίγυπτο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έκανε την πρώτη της θεατρική εμφάνιση σε μια παραγωγή του 1965, στην κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες, όταν ακόμη φοιτούσε στη δραματική σχολή.

  • Ένα χρόνο αργότερα η Νόρα Βαλσάμη έκανε το ντεμπούτο της και στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία “Στεφανία“. Τότε ήταν που της παρείχε και το συμβόλαιό της η Φίνος Φίλμς. Μετά από μια πλειάδα ρόλων αποσύρθηκε από τις ταινίες το 1975 και ασχολήθηκε με το θέατρο αποκλειστικά. Ανάμεσα στις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε είναι “Ο Ματωμένος Γάμος” του Λόρκα, “Ένας Ιδανικός Σύζυγος” του Όσκαρ Ουάιλντ κ.ά.

Advertisements

Νόρα Βαλσάμη: Ο γάμος και ο γιος της

Η Νόρα Βαλσάμη είναι σύζυγος του σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας “Τα δύο πόδια σ’ ένα παπούτσι“, την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος με το ψευδώνυμο Δημήτρης Μήκας. Όταν γέννησε τον γιο της, το 1975 αποτραβήχτηκε από τις ταινίες και αφοσιώθηκε στον γιο της.

Νόρα Βαλσάμη: Το πρόβλημα υγείας και η απομόνωση

Τα τελευταία χρόνια η Νόρα Βαλσάμη δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, καθώς όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξη βρίσκεται καθηλωμένη στο σπίτι της.

«Είμαι καθηλωμένη στο σπίτι μου. Δεν με κρατούν τα πόδια μου. Βρίσκομαι σχεδόν καθημερινά σε έναν καναπέ. Πονάω, υποφέρω και περιμένω με προσμονή τη λύτρωση» είχε πει.

Σε άλλη συνέντευξή της είχε αναφέρει: «Υποφέρω χρόνια. Όμως τον τελευταίο χρόνο οι πόνοι δεν αντέχονται. Προσπαθώ να μην κλαίω από τους πόνους. Ήμουν πάντα υπερκινητική και τώρα βρίσκομαι καθηλωμένη σε έναν καναπέ»

Advertisements

 

fthis.gr

Advertisements