Η Νίκη Ξάνθου έχει γράψει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άλμα εις μήκος με αμέτρητες διακρίσεις και μετάλλια.

Advertisements

Από τότε που έκλεισε ο κύκλος της στον πρωταθλητισμό όμως αποτραβήχτηκε από τα φώτα και οι εμφανίσεις της είναι περιορισμένες.

Έκανε τη διαφορά όμως και βρέθηκε απόψε στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» και μίλησε τη σταδιοδρομία της αλλά και με τι ασχολείται πλέον σήμερα.

«Έριξα μαύρη πέτρα στην τηλεόραση γιατί δεν το είχα με τη δημοσιότητα» είπε αρχικά και αποκάλυψε ότι πια δουλεύει πάνω στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ένα ταλεντι που ανακάλυψε ότι έχει μετά τον αθλητισμό.

Το 2011 έκανε και ένα σύντομο πέρασμα από το Dancing with the Stars. Πώς πήρε την απόφαση να συμμετέχει στο σόου;

 

«Ήταν μία περίοδος που ήμουν σε μία φάση εσωτερικής αναζήτησης και έλεγα γιατί η έκθεση είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα για μένα; Ήθελα να πάω κόντρα σε αυτό που ένιωθα και να το δουλέψω. Και είπα ποια σε χειρότερη κατάσταση μπορείς να θέσεις τον εαυτό σου; Και πήγα και έφυγα με τη μία. Από τότε έχω αλλάξει σαν άνθρωπος» τόνισε.

Advertisements

Όσο για το νέο αστέρι του άλματος εις μήκος, Μίλτο Τεντόγλου, είπε: «Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει, μόνο εκείνος το ξέρει. Είναι τέτοιο ταλέντο που μπορεί να πηδήξει πολύ μακρυά».

 

Για να ακολουθήσει το όνειρό της δεν ένιωσε ποτέ να στερείται το οτιδήποτε. Εκτός ίσως από ένα πράγμα.

«Δεν ένιωσα ότι στερήθηκα τίποτα, το μόνο που ζήλευα ήταν οι καλοκαιρινές διακοπές. Συνηθίζεις όμως είναι τρόπος ζωής πια και νομίζεις ότι αυτό είναι» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Με βοήθησε πολύ η αυτοπειθαρχία στη ζωή μου. Σε απλά πράγματα της καθημερινότητας, φτιάχνω έναν στόχο και βήμα βήμα φτάνω στον στόχο, το να δέχομαι μια επιτυχία και να την ξεπερνάω εύκολα, το να διαχειρίζομαι την επιτυχία».

Advertisements

 

«Δεν έφτασα σε κάποιο τέτοιο σημείο αλλά άκουγα στον χώρο ότι υπάρχει αυτό το θέμα. Δεν είχα μαρτυρίες για σοβαρά θέματα όμως. Υπήρχαν πράγματα που αιωρούνταν στον αέρα ότι ο τάδε προπονητής φλερτάρει κτλ.

«Αυτό που έγινε με τη Σοφία Μπεκατώρου ήταν σοκαριστικό για όλους μας. Είναι πολύ καλό που βγήκε τώρα και το είπε και έκανε την αρχή για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό. Έπεσα από τα σύννεφα» είπε μεταξύ άλλων για της αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και το #MeToo.

 

Μίλησε στη συνέχεια και για το μεγάλο ζήτημα που είχε γίνει στο παρελθόν με το ντόπινγκ στην Ελλάδα αλλά και για την απόφαση να γίνει μην φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

«Ο κόσμος έγινε επιφυλακτικός για όλους και έρχεσαι σε άβολη θέση και λες “Δεν θα δικαιολογηθώ για κάτι που δεν έκανα εγώ”. Σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτή η μάστιγα, είναι θέμα επιλογής του πρωταθλητή τι θέλει να αφήσει πίσω του».

«Γενικά έχω μία εξαιρετική σχέση με τα παιδιά αλλά νομίζω χρειαζόταν να νταντέψω το παιδί που είχα μέσα μου και δεν είχα τον χρόνο να μεγαλώσω ένα άλλο».

znews.gr

 

Advertisements