Η Ναταλία Γερμανού χωρίς πολλά πολλά, απέδωσε την απόλυτη ευθύνη ενός βιασμού στους βιαστές. Ούτε στα ρούχα των θυμάτων, ούτε στο γεγονός ότι θέλησαν να πάνε σε κάποιο πάρτι.

 

Την ώρα που άλλοι δημοσιολογούντες αναρωτιούνται γιατί πήγε μία γυναίκα σε πάρτι, αν γίνονται πάρτι σε ξενοδοχεία, αν υπήρχε οικονομικό όφελος όσων γυναικών πήγαν, τι φορούσε το θύμα βιασμού, η Ναταλία Γερμανού πήρε σαφή θέση κατά των βιαστών και υπέρ των κακοποιημένων γυναικών.

Χωρίς αστερίσκους, η Ναταλία Γερμανού με αφορμή τον βιασμό 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, απέδωσε την απόλυτη ευθύνη ενός βιασμού στους βιαστές. Ούτε στα ρούχα των θυμάτων, ούτε στο γεγονός ότι θέλησαν να πάνε σε κάποιο πάρτι. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να πάει σε όποιο πάρτι θέλει, χωρίς να φοβάται, μην την ναρκώσουν και την βιάσουν.

Advertisements

 

«Σeξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός» επεσήμανε η γνωστή παρουσιάστρια, απαντώντας σε όσους για ακόμη μία φορά επιδίδονται σε ανελέητο victim blaming.

 

Advertisements

«Έχουν ήδη γραφτεί αρκετά και θα υπάρχουν εξελίξεις όλη την εβδομάδα. Προσωπική μου τοποθέτηση που νομίζω ότι συμφωνούν και οι συνάδελφοί μου, είναι ότι το κορίτσι που θέλει να πάει σε ένα πάρτι και θέλει να πιει και να γλεντήσει και να κάνει έρωτα, ακόμα κι αν το κάνει επαγγελματικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να τη ναρκώνει κάποιος και να κάνει έρωτα μαζί της, παρά τη θέλησή της. Σeξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός, ότι κι αν γίνεται γύρω γύρω».

 

ww.rosa.gr

 

Advertisements

 

Advertisements