Μην χασετε

Mozzarela sticks: Η ιδανική και πεντανόστιμη λύση για finger food στο λεπτό

Mozzarela sticks: Η ιδανική και πεντανόστιμη λύση για finger food στο λεπτό

 

Advertisements

 

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Υλικά

  • 500 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Κόβουμε φέτες χοντρές, πάχους 2 εκατοστών, τη μοτσαρέλα και μετά κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μοτσαρέλα στικς να ντυθούν ολόγυρα με αλεύρι.

Τινάζουνε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.

Advertisements

Βουτάμε τα στικς μοτσαρέλα στα αυγά, τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τα βουτάμε στη φρυγανιά.

Ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αφού τελειώσουμε με όλα τα μοτσαρέλα στικς, τα βάζουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 1 ώρα να παγώσουν τελείως.

 

Για το τηγάνισμα

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.

Τηγανίζουμε τα μοτσαρέλα στικς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

Advertisements

Τα μοτσαρέλα στικς ταιριάζουν τέλεια με σανγκρία.

 

argiro.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα