Mozzarela sticks: Η ιδανική και πεντανόστιμη λύση για finger food στο λεπτό

 

Advertisements

 

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Advertisements

Υλικά

  • 500 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Κόβουμε φέτες χοντρές, πάχους 2 εκατοστών, τη μοτσαρέλα και μετά κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα μοτσαρέλα στικς να ντυθούν ολόγυρα με αλεύρι.

Τινάζουνε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Advertisements

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο.

Βουτάμε τα στικς μοτσαρέλα στα αυγά, τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τα βουτάμε στη φρυγανιά.

Ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αφού τελειώσουμε με όλα τα μοτσαρέλα στικς, τα βάζουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 1 ώρα να παγώσουν τελείως.

Advertisements

 

Για το τηγάνισμα

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει.

Τηγανίζουμε τα μοτσαρέλα στικς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Advertisements

Τα σερβίρουμε ζεστά με πικάντικη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

Τα μοτσαρέλα στικς ταιριάζουν τέλεια με σανγκρία.

 

argiro.gr

Advertisements

 

 

 

Advertisements