Κανένα παιδί δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο όταν δέχεται μπούλινγκ από τους συνομήλικούς του. Γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να το στηρίξουν όπως μπορούν ώστε να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα, να αγαπήσει τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει τους φόβους, αλλά και τους δυνάστες του, κατάματα. Κάποιοι βέβαια, κρίνουν ότι πρέπει να πράξουν διαφορετικά, Όπως μια μαμά από το Λας Βέγκας που αποφάσισε ότι αφού η κόρη της δέχεται μπούλινγκ για τη μύτη της, τότε δεν έχει παρά… να αλλάξει μύτη!

 

Όπως αποκαλύπτει ο γιατρός που έκανε την επέμβαση, η απόφαση να βοηθήσει την έφηβη πάρθηκε μετά από πολλές συζητήσεις, ώστε να είναι σίγουρος ότι είναι αυτό που πραγματικά θέλει το παιδί και ότι η μητέρα συνειδητοποιεί τι σημαίνει μια τέτοια αλλαγή και την στήριξη που πρέπει να παρέχει στο παιδί της μετά.

Σύμφωνα με τη μαμά, η 13χρονη τα άκουγε καθημερινά για την εμφάνισή της, σε σημείο που δεν έβγαινε από το δωμάτιό της χωρίς μακιγιάζ – τόσο βαρύ, ώστε να κρύβει τις ατέλει8ς της μύτης της. «Ράγιζε η καρδιά μου να τη βλέπω έτσι», λέει, «και της πρότεινα να κάνουμε κάτι πιο δραστικό. Οι περισσότεροι γιατροί δεν το αναλάμβαναν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, αλλά μιλώντας με τον γιατρό που έκανε την επέμβαση για τις ψυχολογικές συνέπειες της κατάστασης που αντιμετωπίζει το παιδί, συμφώνησε κι εκείνος ότι είναι για το καλό της».

Advertisements

 

Ο γιατρός τους είπε, μάλιστα, ότι επειδή η μύτη της είχε αναπτυχθεί στο ξεκίνημα της εφηβείας κιόλας, η επέμβαση δεν θα προκαλούσε προβλήματα αργότερα – όπως μπορεί να συμβεί σε τέτοιες ηλικίες.

«Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά κάναμε το σωστό», λέει η μαμά ενώ η κόρη περιγράφει την αλλαγή που βίωσε αμέσως μετά: «Κατάλαβα ότι όλα έγιναν για καλό όταν κοιμήθηκα σε σπίτι φίλης μαζί με όλη την παρέα. Για πρώτη φορά έβγαλα το μακιγιάζ μου μαζί με όλα τα κορίτσια και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου γιατί δεν ένιωθα πια ανασφαλής με την εμφάνισή μου. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα».

Παρ’ όλ’ αυτά, οι πλαστικοί χειρουργοί προειδοποιούν ότι μια τέτοια επέμβαση σε ένα παιδί που βρίσκεται ακόμη στην ανάπτυξη κρύβει κινδύνους και χρειάζεται πολύ προσεκτική εκτίμηση των πιθανών συνεπειών από τον γιατρό που θα την υλοποιήσει. Και φυσικά, την πλήρη ενημέρωση των γονιών και του παιδιού πριν πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν.

Advertisements

 

mama365.gr

 

Advertisements