Διαθέτοντας τη δύναμη να καλύψει την έλλειψη ύπνου, να κάνει σχεδόν αόρατες καφέ κηλίδες και λοιπές ατέλειες, αλλά και να χαρίσει φωτεινότητα σε σημεία κλειδιά του προσώπου, το concealer θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα και πολύτιμα προϊόντα σε μια ρουτίνα μακιγιάζ. Η εν λόγω ευελιξία του ενισχύθηκε περαιτέρω από τη νέα τεχνική κάλυψης για φυσικό αποτέλεσμα, micro concealing.

Advertisements

Τι είναι το micro concealing;

Πρόκειται για μία τεχνική ελαφριάς κάλυψης των ατελειών, που βαδίζει στο δρόμο που χάραξε το “oh so popular” no makeup makeup. Στόχος του είναι η μίμηση της φυσικής υφής της επιδερμίδας και η δημιουργία της ψευδαίσθησης αψεγάδιαστης όψης.

Αντί για κάλυψη μεγάλης επιφάνειας του δέρματος, το micro concealing καλεί για στρατηγικό καμουφλάρισμα μεμονωμένων ατελειών με ελάχιστη χρήση προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι φρέσκια, νεανική επιδερμίδα, που μοιάζει τελείως φυσική.

How to

Ιδανική επιλογή για τη συγκεκριμένη τεχνική είναι τα concealers με ξηρή υφή, τα οποία προσφέρουν αρκετά καλή κάλυψη, έτσι ώστε να μην απαιτείται χρήση υπερβολικής ποσότητας προϊόντος.

Σύμφωνα με την celebrity makeup artist, Valeria Ferreira, με ένα πινέλο για eyeliner εφαρμόζετε μικρή ποσότητα προϊόντος πάνω σε τυχόν ατέλειες. Στη συνέχεια, το πιέζετε πάνω στο δέρμα χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλα σας ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ. Έπειτα, απλώνετε μικρή ποσότητα font de teint ή concealer στη γύρω περιοχή χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο για τη δημιουργία μιας φυσικά αψεγάδιαστης επιδερμίδας.

Βίκυ Χριστοπούλου

madamefigaro.gr

Advertisements

 

Advertisements