Μια εναλλακτική συνταγή για να φτιάξετε γλώσσες στο τηγάνι με κρασί και μυρωδικά

 

Advertisements

Από το gastronomos.gr

 

Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας, περίπου 150 γρ. το καθένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

 

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και την κάππαρη και σείουμε ελαφρώς το τηγάνι.

Advertisements

Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτα και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να ζαρώσουν. Τα μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

 

gastronomos.gr

 

 

 

Advertisements