Μια εναλλακτική συνταγή για να φτιάξετε γλώσσες στο τηγάνι με κρασί και μυρωδικά

 

Advertisements

Από το gastronomos.gr

 

Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσας, περίπου 150 γρ. το καθένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

 

Advertisements

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ και την κάππαρη και σείουμε ελαφρώς το τηγάνι.

Βγάζουμε τα φιλέτα σε πιάτα και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθούν και να ζαρώσουν. Τα μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Advertisements

 

gastronomos.gr

 

 

Advertisements

 

Advertisements