Advertisements

Η σπουδαία ηθοποιός Μέμα Σταθοπούλου θα μπορούσε να είχε σωθεί, εάν πήγαινε στους γιατρούς, αποκαλύπτει ο Δημήτρης Μαρούσης. Ο άλλοτε “βασιλιάς του πουκάμισου”, που είχε δικά του εργοστάσια και μαγαζιά στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας μέχρι τη στιγμή που καταστράφηκε οικονομικά και βρέθηκε στα κάγκελα της φυλακής για χρέη προς το Δημόσιο, μιλά για πρώτη φορά για την πολυτάραχη ζωή του και για την πάλαι ποτέ ντίβα του θεάτρου και του κινηματογράφου, με την οποία παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά.

 

Advertisements

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εσπρέσο”, ο Δημήτρης Μαρούσης μιλά για τη στιγμή που γνώρισε την Μέμα Σταθοπούλου, σε ένα ιστορικό στέκι της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το Ιμπέριαλ. “Ήμασταν με μια καλλιτεχνική παρέα και έτσι έγινε ο δεσμός μας. Πρέπει να ήταν το 1973”, λέει. Η ίδια ήταν τότε από τα πρώτα ονόματα ανάμεσα στους ηθοποιούς, “είχε τελειώσει ο δεσμός της με τον Θάνο Λειβαδίτη και αρχίσαμε να συζούμε μαζί. Έτσι αποφασίσαμε κάποια στιγμή να παντρευτούμε. Εγώ τότε ζούσα στην Πεύκη και της άρεσε εκεί το περιβάλλον. Εκεί πήγαν σχολείο και τα δύο παιδιά μας”, τονίζει στη συνέντευξή του.

Περιγράφοντάς την ως άνθρωπο ανέφερε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ανοιχτή. “Της τα έβγαζες με το τσιγκέλι”, λέει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει ότι “ενώ ήταν από τα καλύτερα ονόματα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ήταν ο πιο απλός άνθρωπος της Γης. Σκεφτείτε ότι Κυριακή βράδυ, αμέσως μετά το θέατρο, πήγαινε στους γονείς της στην Πάτρα και έμενε εκεί ένα εικοσιτετράωρο. Της Μέμας της άρεσαν η οικογενειακή θαλπωρή, τα ταβερνάκια, τα πολύ ήσυχα πράγματα. Η Μέμα ήταν δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά. Και πολύ μορφωμένη γυναίκα. Διάβαζε ό,τι βιβλίο έπεφτε στα χέρια της”.

Ερωτηθείς, γιατί χώρισε με την Μέμα Σταθοπούλου, ο Δημήτρης Μαρούσης απαντά: “ασυμφωνία χαρακτήρων θα μπορούσες να το πεις. Η Μέμα κολλούσε σε κάποια πράγματα και υπήρχαν κάποιες εντάσεις. Χαζοεντάσεις θα έλεγα, χωρίς λόγο και αιτία. Μετά η Μέμα έφυγε και πήγε στην Πάτρα, στους γονείς της και ύστερα από καμιά δεκαριά χρόνια είπαμε: «Αλήθεια, γιατί χωρίσαμε εμείς οι δύο;» Δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος!”.

 

Μέμα Σταθοπούλου: Η μάχη της με τον καρκίνο

Μιλάει και για το τέλος της αγαπημένης ηθοποιού. Η Μέμα Σταθοπούλου πέθανε από καρκίνο στο στήθος. “Θα μπορούσε να είχε σωθεί αν πήγαινε στους γιατρούς, όμως δεν πήγαινε. Είχαμε χωρίσει τότε, αλλά είχαμε άψογες σχέσεις μέχρι και τον θάνατό της. Μην ξεχνάτε είχαμε δύο παιδιά και μόλις το έμαθα, την πήρα τηλέφωνο. Της είπα: «Μέμα, έχεις παιδιά, έχεις υποχρεώσεις. Πρέπει να πας στον γιατρό». Και έτσι πείστηκε και πήγε. Πίστευε ότι θα το ξεπεράσει από μόνη της, γιατί η Μέμα ήταν αντράκι. Δεν τα κατάφερε, όμως!”, λέει ο Δημήτρης Μαρούσης.

Advertisements

Στην “Εσπρέσο” μίλησε και ο γιος του ζευγαριού. Ο Κωνσταντίνος Μαρούσης, θυμάται τα τελευταία λόγια της μητέρας του. “Την είχαμε στο σπίτι. Δεν ήθελε να βλέπει κόσμο. Δέκα μέρες προτού πεθάνει και ενώ ο καρκίνος έχει κάνει παντού μεταστάσεις και δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου, είχε πλήρη διαύγεια. Εκείνο το απόγευμα είχε πιάσει στα χέρια της ένα βιβλίο και διάβαζε. Παρατάει το βιβλίο και πιάνουμε μια κουβέντα που τελείωσε την επόμενη μέρα το πρωί. Εκεί μου μίλησε για όλη τη ζωή της. Πάνω στην κουβέντα μου λέει: «Ωραίος άνθρωπος ο πατέρας σου. Να τον προσέχεις». Λίγο πριν τελειώσουμε την κουβέντα, μπήγει τα νύχια της στο χέρι μου και με δύναμη μου λέει: «Παιδί μου, πρόσεχε στη ζωή σου. Πρόσεχε στη ζωή σου»”, σημειώνει ο γιος της Μέμας Σταθοπούλου.

 

Πηγή: Εσπρέσο, enikos.gr

Advertisements