Ένα από τα σημαντικότερα καλλυντικά που έχει κάθε γυναίκα στο νεσεσέρ της είναι η μάσκαρα. Η σωστή εφαρμογή της απογειώνει το βλέμμα μας δίνοντας μια εντυπωσιακή ένταση στα μάτια.

Δείτε παρακάτω 7 μυστικά εφαρμογής της μασκάρας για ένα τέλειο αποτέλεσμα!

 

Advertisements

 

  1. Το πρωϊ, βεβαιωνόμαστε ότι έχει απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα ματιών, πριν εφαρμόσουμε τη μάσκαρα. Κι αυτό γιατί τα έλαιά της και η υπερβολική υγρασία θα διασπάσουν τη μάσκαρα και θα αφήσει εύκολα μουντζούρες στα βλέφαρα.
  1. Προαιρετικά, αν οι βλεφαρίδες δεν έχουν καμπύλη, χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλιδάκι που θα τις γυρίσει και θα τις κάνει εντυπωσιακές.
  1. Ξεκινάμε εφαρμόζοντας το βουρτσάκι στη ρίζα των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια το κατευθύνουμε προς την άκρη των βλεφαρίδων. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση, με φορά προς τα πάνω και προς τα έξω.
  1. Για ακόμα περισσότερο όγκο και καλύτερο διαχωρισμό, εφαρμόζουμε μία τρίτη στρώση με ανοδικές κινήσεις ζιγκ-ζαγκ από τη βάση μέχρι την άκρη. Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί κόμποι, τις χτενίζουμε με ένα καθαρό χτενάκι για βλεφαρίδες.
  1. Εφαρμόζουμε το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου. Κάνουμε καθοδικές κινήσεις ζιγκ-ζαγκ και από τις ρίζες προς τις άκρες.
  1. Αν οι βλεφαρίδες μας είναι πολύ κοντές ή δεν έχουν καμπύλη με αποτέλεσμα να ακουμπάνε στα βλέφαρα, τότε προτιμάμε μια αδιάβροχη σύνθεση. Ετσι δε θα αφήνει ίχνη κατά τη διάρκεια της μέρας. Το ίδιο ισχύει και το καλοκαίρι, που λόγω της ζέστης η μάσκαρα μουντζουρώνει τα βλέφαρά μας.
  1. Σε περίπτωση που η μάσκαρα έκανε μουντζούρα, αφαιρούμε την περιττή ποσότητα με μία μπατονέτα, χωρίς να τρίψουμε το σημείο. Επειτα καλύπτουμε με ελάχιστο κονσίλερ.

 

Η σωστή αφαίρεση της μάσκαρα

Είναι εύκολο να την αφαιρούμε χωρίς να τραυματίζουμε την περιοχή των ματιών και σίγουρα χωρίς να τρίβουμε, κάτι που μπορεί να ερεθίσει τους οφθαλμούς. Τι κάνουμε: Βρέχουμε ένα δίσκο βαμβάκι για ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια το τοποθετούμε μερικά δευτερόλεπτα πάνω σε κάθε κλειστό βλέφαρο για να «μαλακώσει» η σύνθεση. Επειτα περνάμε απαλά τον δίσκο κατά μήκος των βλεφαρίδων και προς τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να αφαιρεθεί όλο το προϊόν.

 

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements