Κανείς δεν θέλει τα παιδιά του να γίνουν σπάταλα και να μην υπολογίζουν τα χρήματα, αλλά ποιος γονιός δεν φροντίζει ταυτόχρονα να μην τους λείψει τίποτα στα τρυφερά αυτά χρόνια της ζωής τους. Αυτή η μαμά πάντως δεν χαρίζεται στην κόρη της, αφού για να μάθει πώς βγαίνουν τα λεφτά, την βάζει να πληρώνει κανονικά το μερίδιό της απ’ τους λογαριασμούς του σπιτιού!

Advertisements

 

Χαμός έγινε στο Tik Tok με μια μαμά που αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο διδάσκει στην 7χρονη κόρη της την αξία των χρημάτων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, βάζει τη μικρή να κάνει δουλειές του σπιτιού για να κερδίσει χρήματα με τα οποία θα πληρώσει τους… λογαριασμούς της.

Όπως είπε η ίδια: «Κάθε εβδομάδα η κόρη μου έχει να κάνει μια σειρά από αγγαρείες, κατάλληλες για την ηλικία της. Αν τις ολοκληρώσει, στο τέλος της εβδομάδας θα πάρει 7$. Με αυτά, θα πρέπει να πληρώσει τους λογαριασμούς της, το κόστος δηλαδή της ζωής της στο σπίτι μας… Από 1$ για φαγητό, νερό, ρεύμα, ίντερνετ και ενοίκιο – 5$ συνολικά. Τα υπόλοιπα 2$ μπορεί να τα κρατήσει ή να τα ξοδέψει όπως θέλει.»

  Μια μάνα εξομολογείται: «Τη μια στιγμή ο γιος μας έπαιζε δίπλα στο δρόμο και την άλλη τον χάσαμε για πάντα»

 

Φυσικά, τα 5$ που πληρώνει η μικρή δεν πάνε στην αντίστοιχη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ. Η μαμά της, τα καταθέτει σ’ έναν λογαριασμό στο όνομα της μικρής. Έτσι, όταν γίνει 18 θα έχει ένα κομπόδεμα και, παράλληλα, θα έχει πάρει μερικά πολύτιμα μαθήματα οικιακής οικονομίας. Και οικονομίας, γενικότερα, θα λέγαμε.

Η δαιμόνια μαμά αποκάλυψε επίσης ότι αλλάζει τις αγγαρείες κάθε βδομάδα και μερικές φορές τις αναθέτει στη μικρή με τη μορφή παιχνιδιού για να μην είναι αφόρητες.

Advertisements

Στους χρήστες που της άσκησαν κριτική, απάντησε (χοντρικά) πως η κόρη της είναι τυχερή επειδή η ίδια δεν διδάχτηκε ποτέ αυτές τις αρχές από μικρή ούτε ξεκίνησε την ενήλικη ζωή της με ένα, μικρό έστω, κομπόδεμα.

 

Advertisements

Από mama365.gr