Οι περισσότερες συμβουλές μακιγιάζ είναι συνήθως για να κάνουμε τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και αμυγδαλωτά που είναι και το ιδανικότερο.

Advertisements

 

Υπάρχουν όμως και κάποιες γυναίκες με πολύ μεγάλα μάτια που θέλουν ένα  πιο ιδιαίτερο μακιγιάζ ματιών για να φέρουν σε μια ισορροπία τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

To μακιγιάζ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι σκούρες σκιές ματιών είναι λίγο δύσκολες στην χρήση. Το μυστικό είναι να παίρνετε λίγη ποσότητα και να την δουλεύετε πολύ καλά με το πινέλο.
Kαλό είναι να χρησιμοποιείτε ματ σκούρες σκιές ματιών, το σκούρο χρώμα δίνει βάθος και μικραίνει ενώ η ματ υφή του δεν τραβάει το φως.

 

 

Advertisements
  • Απλώστε την σκούρα σκιά ματιών στο κινητό βλέφαρο μέχρι το κόκαλο, δουλεύοντας την πολύ καλά με το πινέλο. Επιλέξτε χρώματα όπως το δαμασκηνί, μπορντώ, καφέ, το σκούρο μπλε, το σκούρο μωβ και άλλα.
  • Απλώστε λίγο πιο σκούρα σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία των ματιών, δουλεύοντας την πολύ καλά με το πινέλο. Μπορείτε να επιλέξετε μια μαύρη ή σκούρα καφέ ή χρησιμοποιώντας ένα μαύρο μολύβι να μουτζουρώσετε ελαφρώς το σημείο και να του δώσετε ωραίο σχήμα με ένα πινέλο.
  • Το περίγραμμα είναι απαραίτητο ειδικά στις εσωτερικές γραμμές των ματιών (αν δεν νιώθετε άνετα να απλώσετε το μολύβι ματιών στην εσωτερική γραμμή του άνω βλεφάρου, τότε απλώστε το μόνο στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου).
  • Αν τα μάτια σας είναι και εξώφθαλμα κάντε το περίγραμμα λίγο πιο έντονο και με ένα πινέλο blending δουλέψτε το χρώμα ελαφρώς προς τα πάνω (στο κινητό βλέφαρο), έτσι θα δώσετε βάθος.
  • Επίσης, είναι απαραίτητο να κάνετε το περίγραμμα με μαύρο μολύβι και στην γραμμή των βλεφαρίδων του κάτω βλεφάρου και ίσως λίγο πιο κάτω, ανάλογα με το πόσο εξώφθαλμα είναι τα μάτια.
  • Για να φωτίσετε τα μάτια μια πινελιά από ροδακινί ή μπεζ ή κοραλλί χρώμα είναι απαραίτητη, ακριβώς εκεί που τελειώνει η σκούρα σκιά ματιών και λίγο πιο πάνω από το κόκαλο.

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Advertisements