Μην χασετε

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που συνδυάζει τα μεσογειακά αρώματα της γλυκιάς πιπεριάς με το εξωτικό, αρωματικό, διακριτικό κάψιμο του τζίντζερ. Κρεμώδης και πεντανόστιμη, αυτή η σάλτσα είναι πολύ ελαφριά γιατί το γιαούρτι δεν έχει τα λιπαρά και το βάρος της κρέμας γάλακτος.

Advertisements

Υλικά

250γρ. πένες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
1 φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
5 ντοματίνια, κομμένα στα 2
2 σκελίδες σκόρδο και 1 επιπλέον
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 κομματάκι τζίντζερ φρέσκο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1: Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα 2: Ρίχνετε στο μούλτι τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το λεμόνι, το γιαούρτι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη σάλτσα.

Βήμα 3: Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το πιπέρι, το αλάτι και τη 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ροδίσει το κοτόπουλο. Αφού το σκόρδο βγάλει τα αρώματά του, το βγάζετε από το τηγάνι.

Βήμα 4: Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Βήμα 5: Ρίχνετε τις πένες, ανακατεύετε μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα