Ποια λάθη ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγεις

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έφτασε και η επιθυμία μας για σοκολατένιο χρώμα!

Πριν βγεις στο ήλιο να ψηθείς καλό είναι να ενημερωθείς για να μην μαυρίσεις …από το κακό σου από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μαύρισμα

ΛΑΘΟΣ: Συμβαίνει συχνά να μην χρησιμοποιούμε αντηλιακό στην αρχή του καλοκαιριού ή στην αρχή των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει. Η «λογική» σε αυτή την περίπτωση είναι «να μη χρησιμοποιήσω αντηλιακό για να μαυρίσω και μετά, αφού έχω μαυρίσει, βάζω για να προστατευτώ».

ΣΩΣΤΟ: Όσο πιο λευκό είναι το δέρμα μας τόσο λιγότερο προστατευμένο είναι από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Στην αρχή του καλοκαιριού, των διακοπών μας και γενικά όταν δεν έχουμε μαυρίσει χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προστασία.

Ο γιατρός Επαμεινώνδας Χριστόπουλος που έχει εξειδικευτεί στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο) στην Αντιγήρανση και στην Αισθητική Ιατρική μίλησε στο star.gr για το θέμα, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές προκειμένου να προστατέψουμε το δέρμα μας.

TIP 1: Μην ανησυχείτε για το μαύρισμά σας, γιατί και μεγάλο δείκτη προστασίας να χρησιμοποιήσετε, το δέρμα σας θα μαυρίσει.

TIP 2: Χρησιμοποιήστε μεγάλου δείκτη προστασίας αντηλιακό στην αρχή και όσο επιτυγχάνετε το μαύρισμα τόσο μπορείτε, αν θέλετε, να μειώσετε το δείκτη προστασίας του αντηλιακού σας, από το 50 στο 25.

TIP 3: Επιτυγχάνοντας σταδιακό μαύρισμα και όχι απότομο, θα διατηρήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μαύρισμά σας.

star.gr