Πολλές από εμάς παραπονιόμαστε ότι τα μαλλιά μας με το πέρασμα του χρόνου γίνονται λιπαρά. Κάποιες φορές δεν έχει να κάνει μόνο με τον τύπο των μαλλιών που αλλάζει, αλλά και με κάποιες κακές συνήθειες που πρέπει να αποφύγουμε. Φρόντισε, λοιπόν, από σήμερα κι όλας να σταματήσεις να κάνεις αυτά:

Advertisements

Τα αγγίζεις συνέχεια

Έχεις προσέξει πόσο συχνά ακουμπάς τα μαλλιά σου; Προσπάθησε να παρατηρήσεις για μία μέρα τον εαυτό σου και θα εντυπωσιαστείς με τη συχνότητα με την οποία ακουμπάς με τα χέρια τα μαλλιά σου μεταφέροντάς τους από τα δάχτυλα αρκετά έλαια.

 

Τα λούζεις πολύ συχνά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι συχνά αποτέλεσμα ενός φαύλου κύκλου λουσιμάτων: Αναγκάζεσαι να λούζεσαι σχεδόν σε καθημερινή βάση προκειμένου να τα διατηρείς καθαρά, παρότι το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει από το τριχωτό τα φυσικά έλαια, με αποτέλεσμα εκείνο να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες για να αναπληρώσει τα κενά. Έτσι, η λιπαρότητα παραμένει ή και αυξάνεται. Προσπάθησε να λούζεσαι μέρα παρά μέρα ή δύο φορές την εβδομάδα. Στο ενδιάμεσο των λουσιμάτων μπορείς να απομακρύνεις τη λιπαρότητα από τις ρίζες χρησιμοποιώντας ένα dry σαμπουάν, που δεν απαιτεί τη χρήση νερού.

 

Advertisements

 

Χρησιμοποιείς πολύ conditioner

Τα τελευταία χρόνια οι συνθέσεις των κοντίσιονερ έχουν γίνει πιο ήπιες, προκειμένου να μη βαραίνουν τα μαλλιά και να μην προκαλούν λιπαρότητα. Ωστόσο, αν δεν επιλέγεις το κατάλληλο κοντίσιονερ, αν το εφαρμόζεις στις ρίζες και όχι μόνο στα μήκη και τις ρίζες ή αν δεν το ξεβγάζεις σωστά, τότε είναι εύκολο να λαδώσει τα μαλλιά.

 

Τα χτενίζεις υπερβολικά

Θυμάσαι που παλιά λέγανε ότι, για να είναι τα μαλλιά απαλά και λαμπερά, πρέπει να τα χτενίζεις 100 φορές; Αυτό ισχύει ως ένα βαθμό, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ γρήγορα η λάμψη παραχωρεί τη θέση της στο greasy αποτέλεσμα. Αν έχεις ωστόσο εμμονή με το συχνό χτένισμα, προσπάθησε να μην ξεκινάς το βούρτσισμα από τις ρίζες, αλλά από τα μήκη και προς τις άκρες. Με αυτό τον τρόπο δε θα μεταφέρεις τα έλαια του τριχωτού στα μήκη και θα διατηρήσεις τα μαλλιά σου χωρίς κόμπους και χωρίς λιπαρότητα.

Advertisements

Δεν καθαρίζεις τη βούρτσα σου

Όπως τα πινέλα του μακιγιάζ, έτσι και οι βούρτσες μπορούν να “φιλοξενήσουν” πληθώρα από ρύπους, σκόνη αλλά και υπολείμματα από τα προϊόντα styling και τρίχες. Αν δεν τις καθαρίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όλοι αυτοί οι “φιλοξενούμενοι” μεταφέρονται στα μαλλιά κάνοντάς τα βρόμικα και λιπαρά.

 

 

Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα

Τόσο για τη φροντίδα τους όσο και για το styling τους, χρειάζεσαι προϊόντα με ήπιες φόρμουλες που δεν τα βαραίνουν. Το ιδανικό, επίσης, είναι να αποφεύγεις όσα υπόσχονται βαθιά ενυδάτωση και λάμψη, γιατί είναι κατάλληλα για τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά και όχι για τα δικά σου.

Advertisements

 

Δεν κάνεις detox

Η λιπαρότητα ξεκινά από την επιδερμίδα του κεφαλιού, γι’ αυτό χρειάζεται συχνά να κάνεις detox. Μία με δύο φορές το μήνα χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό το οποίο απομακρύνει όλους τους ρύπους και τα υπολείμματα από το τριχωτό ή ένα εξειδικευμένο προϊόν απολέπισης τριχωτού.

 

Extra tip

O ενεργός άνθρακας εξασφαλίζει φρεσκάδα στο τριχωτό και δρα αποτελεσματικά ενάντια στη λιπαρότητα και τη ρύπανση.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Advertisements