Φτιάξε κι εσύ τα πιο τραγανά και νόστιμα κριτσίνια καλαμποκιού με ελάχιστα υλικά. Ένα ιδανικό σνακ που θα μπορείς να απολαμβάνεις κάθε ώρα της ημέρας.

Advertisements

 

Από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Συστατικά

  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. νερό

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. δημητριακά, καλαμποκιού
  • 100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • κατσικίσιο τυρί

 

Advertisements

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη κρυσταλλική.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μόλις σχηματιστεί η ζύμη συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια 20 γρ. και πλάθουμε σε μπαστουνάκια 15-20 εκ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και σε άλλο μπολ βάζουμε τα δημητριακά καλαμποκιού τριμμένα.
  • Βουτάμε τα μπαστουνάκια στο μπολ με το νερό, στη συνέχεια στο μπολ με τα δημητριακά και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε ξεχωριστά τα ταψιά για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί.
  Μπισκότα χριστουγεννιάτικο δέντρο: Μια απολαυστική συνταγή για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα

 

 

akispetretzikis.com

 

 

Advertisements

 

Advertisements