Ο Ηλίας Μαμαλάκης μάς μαγειρεύει ένα ακόμα νόστιμο και εύκολο φαγητό με κριθαράκι και γαρίδες που στο τέλος πασπαλίζει με λίγη τριμμένη φέτα.

Advertisements

Υλικά

  • 10 γαρίδες, με το κέλυφός τους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 ποτήρι του νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο το κεφάλι και την ουρά. Χαράζετε την πλάτη τους με ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι.

Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι.

Ρίχνετε στο τηγάνι το κριθαράκι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη ντομάτα και μισό ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

Μετά από 5 λεπτά βάζετε και τις γαρίδες και μαγειρεύετε για λίγο ακόμα το κριθαρότο. Λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα και τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

olivemagazine.gr

Advertisements
Advertisements