Όταν η πατατοσαλάτα θέλει να γίνει πιο… μοντέρνα, κάνει παρέα με καπνιστό ζαμπόν και σταφίδες που «πίνουν» κονιάκ και… ντύνεται με γλυκά dressings.

Υλικά

Για τη σαλάτα
600γρ. πατάτες
200γρ. ζαµπόν καπνιστό
100γρ. σταφίδες ξανθές
2 αβγά βρασµένα σφιχτά
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσµο, ψιλοκοµµένο
1 φλιτζανάκι του καφέ µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

Για το dressing
200γρ. σταφύλια άσπρα
1 κουτ. σούπας πετιµέζι
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαµικό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
αλάτι

Διαδικασία

Ετοιµάζετε το dressing

Βήμα 1: Περνάτε τα σταφύλια από το µύλο του πουρέ και µαζεύετε το χυµό τους. Χτυπάτε στο µπλέντερ το χυµό µαζί µε το πετιµέζι, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας και λίγο αλάτι µέχρι να γίνει ένας οµοιογενής πολτός. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε. Φυλάτε το µίγµα σε µπολ.

Ετοιμάζετε τη σαλάτα

Βήμα 1: Μουλιάζετε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βράζετε τις πατάτες για 45 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι. Τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε µια βαθιά πιατέλα και τις κόβετε µε ένα πιρούνι.

  Φασολάδα με μπέικον και λουκάνικο: Μια διαφορετική συνταγή που θα φτάσει την γεύση σε άλλα επίπεδα

Βήμα 2: Κόβετε τα σφιχτά αβγά στα τέσσερα και τα βάζετε ανάµεσα στις πατάτες. Σουρώνετε τις σταφίδες από το κονιάκ και τις σκορπάτε πάνω στις πατάτες. Κόβετε το καπνιστό ζαµπόν σε κοµµατάκια και το ρίχνετε πάνω από τις πατάτες. Τέλος, πασπαλίζετε με τον ψιλοκοµµένο δυόσµο και τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό.

Βήμα 3: Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε µε το dressing.