Μην χασετε

Κρεμμυδόπιτα

Ας έχουν μια φορά και τα κρεμμύδια τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Advertisements

Υλικά

3 αβγά
½ φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
½ κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
150 γραμ. ψιλοκομμένο μπέικον σε φέτες
250 γρ.βούτυρο
½ κιλό φύλλο κρούστας
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το μισό βούτυρο και σόταρε το μπέικον για 7 λεπτά
(περίπου), ώσπου να ξανθύνει.

Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι, και άφησέ τα να ξανθύνουν, ανακατεύοντας για να μη σου καούν, γιατί αλλιώς κλάφ’ την κρεμμυδόπιτα.

Βγάλε τα κρεμμύδια από τη φωτιά, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο σε μια λεκάνη και ρίξε μέσα τα αβγά χτυπημένα με την κρέμα ανακατεύοντας.

Άλειψε με λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο τον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ και στρώσε τα μισά φύλλα ένα-ένα, αφού βέβαια τα αλείψεις με βούτυρο.

Βάλε τη γέμιση της κρεμμυδόπιτας πάνω από τα φύλλα, κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα (το καθένα καλά αλειμμένο με βούτυρο, χάραξε την επιφάνεια της πίτας και ψήσ’ τη για 25 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Advertisements

Διάρκεια: 15-30′

cookoo.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα